24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGigi Drăgan rămâne în puşcărie

Gigi Drăgan rămâne în puşcărie

Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani, a fost arestat preventiv în aprilie 2010, fiind acuzat că l-a omorât în bătaie pe craioveanul Pavel Rentea, de 62 de ani, pentru simplul motiv că a traversat strada prea încet. Victima a fost lovită cu pumnii de Drăgan, care a coborât de la volanul unui BMW, şi a decedat câteva ore mai târziu la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova, în urma unui infarct. Ulterior, în mai 2010, tânărul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dar şi de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În raportul medicilor legişti depus la dosar de procurori s-a consemnat că „fără agresiunile exercitate de făptuitor asupra victimei nu ar fi survenit decesul“.
După câteva luni, judecătorii Tribunalului Dolj l-au găsit vinovat şi condamnat pe Gigi Drăgan pentru ambele infracţiuni pentru care fusese trimis în judecată, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, cea de şase ani de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Atât Drăgan, cât şi fiul lui Pavel Rentea, Ionuţ, au atacat cu apel hotărârea Tribunalului Dolj, dosarul fiind judecat începând cu 9 decembrie 2010 la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a admis apelul inculpatului şi i-a redus pedeapsa cu un an, condamnându-l la cinci ani de închisoare pentru faptele comise.
Şi de acestă dată inculpatul şi Ionuţ Rentea au contestat hotărârea instanţei, dosarul fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 23 septembrie. La sfârşitul săptămânii trecute judecătorii au menţinut arestul preventiv al inculpatului şi au fixat următorul termen pentru 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII