25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa coada sărăciei

La coada sărăciei

Îmbulzeală mare ieri-dimineaţă la intrarea din bulevardul Dacia în depozitul din cartierul Craiovița Nouă unde s-au distribuit ajutoarele alimentare de la UE. Sute de craioveni au aşteptat încă de la primele ore ale dimineţii să se deschidă depozitul pentru a-şi putea ridica cele 13 kg de făină, 9 kg de mălai, 8 kg de orez, cinci pungi cu paste făinoase, zece pachete cu biscuiţi şi trei pungi cu lapte praf.
Acestea sunt alimentele pe care le primesc cei mai nevoiaşi dintre craioveni: şomerii, pensionarii cu venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap şi beneficiarii de venit minim garantat.
Oamenii au venit dotaţi cu sacoşe şi cei mai mulţi dintre ei însoţiţi şi de alţi membri din familie pentru a le fi de ajutor. Pentru transportul alimentelor gratuite au ales fie maşina personală, fie taxiul, în alte cazuri căruţa trasă de cai, iar alţii le-au cărat cu spinarea. „Suntem săraci şi orice primim degeaba prinde bine. Eu am rămas fără serviciu. Am 50 de ani şi îmi este foarte greu să găsesc un alt loc de muncă. Vai de noi. Aşa mai primim puţin de aici, puţin de acolo…“, a spus craioveanca Geta Vişan, care a venit împreună cu fiul ei să-şi ridice alimentele.
Din cele 14.449 de persoane defavorizate, câte figurează în Craiova pe listele administraţiei locale, s-au prezentat să-şi ridice alimentele gratuite, din prima zi, 390 de beneficiari.

Distribuire până joi

 Distribuirea acestor alimente va continua şi în această săptămână, până joi, între orele 9.00 – 15.00. „Distribuirea se va face prin Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, la depozitele din incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Depou Tramvaie, din bulevardul Dacia. Consultarea tabelelor cu persoanele care beneficiază de prevederile HG nr. 600/2009 se poate face la sediul Primăriei Craiova din bulevardul Oltenia, bl 65A1, precum şi la depozitul de distribuire“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Florin Lobdă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS