24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinori la plimbare cu Dacia furată

Minori la plimbare cu Dacia furată

Trei minori de etnie romă au fost prinşi de reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova, miercuri noapte, după ce au furat o Dacie din parcarea unui bloc din municipiul Craiova şi au plecat la plimbare.
Potrivit reprezentanţilor GJM Craiova, miercuri noapte, în jurul orei 2.30, o patrulă de jandarmi a observat pe bulevardul 1 Mai un autoturism Dacia 1310 la volanul căruia se afla o persoană prea tânără pentru a avea permis de conducere.
Jandarmii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a accelerat. Nu a reuşit să ajungă prea departe, pentru că, la intersecţia bulevardului 1 Mai cu strada Dealul Spirii, şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina în scuarul care desparte sensurile de mers. Atât cel care se afla la volan, cât şi cei doi pasageri au coborât şi au rupt-o la fugă, însă au fost prinşi în scurt timp de jandarmi şi duşi la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.  
Oamenii legii au stabilit că cei trei sunt Viorica A., de 11 ani, Florin A., de 13 ani, şi George M., de 15 ani, toţi de etnie romă, din municipiul Craiova, iar Dacia fusese condusă de minorul de 15 ani. Luaţi la întrebări, cei trei au povestit în faţa poliţiştilor cum au ajuns să se plimbe cu un autoturism pe drumurile publice. Au observat că Dacia, care este proprietatea craioveanului Ion Cămăraşu şi care era parcată în apropierea blocului 10, era descuiată. S-au urcat în maşină, iar în torpedoul acesteia au găsit cheia de rezervă, după care au pornit-o şi au plecat la plimbare.  
Poliţiştii doljeni au precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi de distrugere, pentru că au avariat autoturismul. În plus, minorul de 15 ani este cercetat şi pentru conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII