24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni, trimişi la secţii

Poliţiştii doljeni, trimişi la secţii

IPJ Dolj a încheiat organizarea Poliţiei de Ordine Publică din mediul rural, însă nu a stabilit încă data la care cele 15 noi secţii de Poliţie Rurală îşi vor începe activitatea

Cei peste 300 de agenţi de la posturile de poliţie din judeţul Dolj au fost împărţiţi deja la noile secţii, singurele necunoscute în legătură cu organizarea poliţiştilor din mediul rural fiind data de la care vor lucra la secţii şi şefii acestor noi structuri.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, reorganizare posturilor de poliţie s-a făcut în funcţie de starea infracţională, aşezarea geografică, numărul de locuitori, suprafaţa comunelor şi competenţa teritorială a Parchetelor.
„Nu poate fi stabilită o dată exactă când aceste secţii de Poliţie Rurală vor intra în funcţiune, pentru că trebuie înfiinţate compartimente de investigaţii criminale şi de ordine şi siguranţă publică la fiecare. În prezent, activitatea de poliţie din mediul rural se desfăşoară în mod normal“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj,
În urma reorganizării posturilor de poliţie, agenţii vor lucra în ture, vor patrula 24 de ore din 24 şi vor fi specializaţi în două domenii principale de competenţă – siguranţă publică şi criminalitate judiciară.

Dispar posturile, apar secţiile

Noua organizare a Poliţiei de Ordine Publică din mediul rural cuprinde 15 secţii de Poliţie Rurală, arondate municipiilor. Poliţia Municipiului Craiova are în subordine Secţiile de Poliţie Rurală Craiova, Breasta, Bucovăţ, Coşoveni şi Pieleşti, secţii care au „înghiţit“ 42 de posturi de poliţie.
De Poliţia Municipiului Băileşti aparţin Secţiile de Poliţie Rurală Giubega, Pleniţa şi Rast, iar Poliţiei Municipiului Calafat i se subordonează Secţiile de Poliţie Rurală Cetate şi Poiana Mare. Bechetul coordonează activitatea Secţiilor de Poliţie Rurală Bechet şi Daneţi, iar de Segarcea aparţin Secţiile de Poliţie Rurală Segarcea şi Bârca. Doar Poliţia Oraşului Filiaşi are în subordine numai o secţie de Poliţie Rurală, care cuprinde actualele posturi de poliţie din comunele Argetoaia, Braloştiţa, Brădeşti, Cernăteşti, Coţofenii din Dos, Greceşti, Scaieşti şi Secu.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că la posturile de poliţie va rămâne un singur poliţist, cel mai probabil şeful de post, care cunoaşte cel mai bine problemele din comună. Acesta va avea atribuţiile unui poliţist de proximitate – va patrula pe jos câteva ore pe zi şi va avea grijă să cunoască sătenii, de la obiceiuri şi tradiţii şi până la domiciliul fiecăruia.
Prin înlocuirea vechii structuri, în care cele 114 posturi de poliţie din judeţul Dolj aparţineau Birourilor de Poliţie Rurală municipale, cu cea bazată pe 15 secţii, IPJ Dolj nu va lăsa nici un poliţist pe drumuri, numărul agenţilor care lucrează în mediul rural rămânând acelaşi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII