30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrive-test cu Mititelu

Drive-test cu Mititelu

Plecarea – din parcarea Hotel New York. Autoturismul Mercedes CL 500, care nou costă 80.000 de euro, este vândut de primărie la 26.000 de euro.

Direcţia de Impozite şi Taxe (DIT) din cadrul Primăriei Craiova scoate la vânzare pe 15 iunie mai multe bunuri în contul datoriilor pe care debitorii le au către bugetul local. Printre bunurile valorificabile se află şi un autoturism marca Mercedes CL 500 fabricat în 2006, aparţinând debitoarei Fotbal Club U Craiova SA.
Pe 11 martie 2011, Primăria Craiova a cerut deschiderea procedurii de faliment a societăţii care finanţează clubul de fotbal, următorul termen fiind fixat pentru 8 iunie. Între timp, municipalitatea încearcă să valorifice maşina de lux a clubului. Autoturismul a fost evaluat la suma de 213.000 de lei, însă preţul de la care porneşte licitaţia este diminuat cu 50%, pentru că la precedentele licitaţii nu s-au prezentat cumpărători.
În consecinţă, potenţialii clienţi trebuie să oferteze începând de la 106.000 de lei (26.000 de euro). Pe site-urile de specialitate, un Mercedes CL 500 are preţuri cuprinse între 40.000 şi 50.000 de euro, în funcţie de uzură şi dotări. Un autoturism nou ajunge la 70-80.000 de euro, conform celui mai mare site de specialitate din Germania, www.mobile.de. Cei care vor să liciteze trebuie să achite o garanţie de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, în cazul nostru, circa 2.600 de euro. Interesant este că pentru această sumă maşina nu poate fi văzută şi testată la o locaţie a municipalităţii. Reprezentanţii DIT susţin că nu au un spaţiu pentru depozitarea bunurilor mobile sechestrate. În consecinţă, acestea se află în custodia debitorului. „În cazul amenajării unei locaţii, costurile ar fi crescut. Bunul se află în custodia debitorului. Sub sancţiune penală, bunul nu trebuie deteriorat“, a spus şeful DIT, Sorin Marcu.
În consecinţă, singura soluţie pentru clienţi este să facă un drive-test cu plecare din faţă de la Hotel New York, din parcarea în care se găseşte maşina. Clienţii pot da o tură prin oraş însoţiţi fie de Adrian Mititelu, fie de vărul său, Sorin Joavină, cel care foloseşte de obicei maşina (fiind familist, Mititelu o foloseşte pe cea model S 500, care are patru uşi). Ar putea avea însă o mare problemă: din cauza crizei care a îngropat clubul, aceaştia ar trebui să aducă de acasă şi o canistră cu benzină. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII