30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnchisoare la o şpagă în euro şi... brânză

Închisoare la o şpagă în euro şi… brânză

Tribunalul Dolj a condamnat ieri alt poliţist din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ). Acesta fusese trimis în judecată pentru trafic de influenţă după ce, în octombrie 2010, i-a cerut unui tânăr 500 de euro şi şase kilograme de brânză ca să îl scape de un dosar penal.
Agentul-şef adjunct Costel Caragea (foto), ajutorul şefului de post din localitatea doljeană Celaru, a fost trimis în judecată de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj în noiembrie 2010. Anchetatorii au stabilit că poliţistul, pe 25 august 2010, a depistat un tânăr de 19 ani care conducea o motocicletă fără a avea permis pentru categoria A, ci doar categoria B. Ulterior, pe 1 octombrie, agentul Caragea i-a cerut tânărului 500 de euro pentru a-i rezolva închiderea dosarului penal în care acesta era cercetat. În plus, omul legii i-a mai cerut şi şase kilograme de brânză, pe care le-a şi primit în seara aceleiaşi zile.
Poliţistul a luat prima parte a mitei, 500 de lei, în seara de 3 octombrie, ocazie cu care a şi fost înregistrat de tânăr cu telefonul mobil, după care a anunţat ofiţerii anticorupţie. Agentul-şef adjunct Costel Caragea a fost prins în flagrant de poliţiştii anticorupţie pe 9 octombrie, după ce primise alţi 500 de lei de la denunţătorul său.
Costel Caragea a fost arestat preventiv, iar la începutul lunii noiembrie a fost trimis în judecată. Ieri, judecătorii Tribunalului Dolj l-au găsit vinovat şi condamnat pentru faptele sale. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, poliţistul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel şi apoi cu recurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII