24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de minore, arestaţi

Traficanţi de minore, arestaţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=me8KZugqDi8
Două persoane de etnie romă din localitatea Balş – judeţul Olt, suspectate de trafic de minori şi exploatare sexuală, au fost reţinuţi joi, în urma a cinci percheziţii efectuate de poliţiştii BCCO Craiova, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.
Potrivit reprezentanţilor BCCO Craiova, joi au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare în localitatea Balş, ocazie cu care au fost identificaţi şi ridicaţi Vergică Mihalache şi Marinela Cocîrlău, ambii din localitate. În urma percheziţiilor au mai fost ridicate formulare de primire a unor sume de bani prin servicii de curierat rapid, agende personale conţinând însemnări olografe referitoare la sume de bani împrumutate, telefoane mobile, 500 de euro şi 145 de cartuşe de ţigări netimbrate.
Din cercetările efectuate de poliţiştii craioveni s-a stabilit că, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, cei doi, împreună cu Emil Măratu, din aceeaşi localitate, au racolat şi exploatat sexual, în oraşul Roma din Italia, trei victime minore, obţinând în acest fel câştiguri ilicite de peste 12.000 de euro. Mihalache şi Cocîrlău au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, iar după ce au fost audiaţi, procurorul a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Celălalt mebru al grupului, Emil Măratu, nu a fost găsit, în cazul său procurorii urmând să solicite un mandat de arestare preventivă în lipsă.
În sarcina celor trei s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII