24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalJaf în supermarketuri

Jaf în supermarketuri

Un craiovean s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce duminică a fost prins în timp ce încerca să sustragă o bormaşină Bosh din hipermarketul bauMax. De la începutul anului şi până duminică, poliţiştii şi jandarmii doljeni au întocmit 14 dosare penale, unul pe zi în medie, pe numele unor persoane care au sustras diverse bunuri din supermarketurile din Craiova.
Potrivit reprezentanţilor IPJ, duminică, în jurul orei 13.30, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de agenţii de pază ai hipermarketului bauMax despre faptul că au depistat un bărbat care a sustras o bormaşină în valoare de aproximativ 950 de lei. Echipajul de poliţişti care a fost trimis la faţa locului l-a identificat pe bărbatul respectiv în persoana lui Daniel Solomon, de 30 de ani, din Craiova. Oamenii legii au recuperat bormaşina şi au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii au mai precizat că, de la începutul acestui an, în cooperare cu colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile, au constatat 14 furturi din hipermarketurile din municipiu. Oamenii legii au întocmit pe numele a nouă femei şi şapte bărbaţi actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Produsele sustrase din hipermarketuri au fost în general cele de dimensiuni mici, care pot fi dosite în buzunare, cum ar fi cosmetice, produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte sau aparatură electrică şi electronică. Prejudiciul cauzat de cei care au fost prinşi, în valoare de aproximativ 1.900 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţilor vătămate. Printre magazinele în care s-au comis furturi în acest an se numără Kaufland, Billa şi Real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII