22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCovei a vrut să îşi strămute dosarul

Covei a vrut să îşi strămute dosarul

Beizadeaua Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, trimis în judecată pentru comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit alături de încă 19 persoane, a cerut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Miercuri, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să judece cererea de strămutare formulată de inculpat, avocaţii acestuia au anunţat că o retrag.
Reamintim că, pe 8 martie 2010, Covei şi restul carderilor au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpaţii au format în municipiul Craiova patru grupări infracţionale, cu legături strânse între ele, care îşi derulau activitatea infracţională în România, Australia, Iordania sau Cipru. La dosarul întocmit de procurori au fost adăugate şi două filmări, făcute pe 13 şi 19 aprilie 2009, de camerele de supraveghere ale unui ATM Carpatica din Craiova, în care apărea Covei retrăgând bani de pe două carduri contrafăcute.
Din data de 18 septembrie 2009, de când au fost reţinuţi preventiv Covei şi restul carderilor, aceştia nu au reuşit să iasă din arest, în ciuda zecilor de cereri de eliberare provizorie sau de înlocuire a măsurii arestării preventive. Parcă exasperat de soluţiile nefavorabile date de instanţele bucureştene, Iustin Covei a decis să strămute dosarul, pentru a fi judecat de altă instanţă.
Cererea de strămutare a fost înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 2 iunie, instanţa stabilind termen pentru judecarea cererii pentru 14 iulie. Judecătorii Înaltei Curţi nu au mai apucat să se pronunţe, pentru că la termenul de miercuri au aflat că avocaţii lui Iustin Covei au retras cererea. Potrivit Biroului de informare şi relaţii publice al Înaltei Curţi, miercuri, completul special al Secţiei Penale a luat act de retragerea cererii de strămutare a petentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII