19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu topoare la PSD Mehedinţi

Scandal cu topoare la PSD Mehedinţi

Scandal la sediul PSD Mehedinţi între fostul preşedinte al filialei locale, deputatul independent Eugen Nicolicea, fratele său Liviu Nicolicea şi alţi membri de partid.

Scandalul a izbucnit după ce fostul deputat social-democrat, Eugen Nicolicea, împreună cu fratele său şi alţi foşti membri PSD ar fi ocupat sediul organizaţiei judeţene a partidului, pe motiv că această clădire aparţine fundaţiei familiei Nicolicea. Foştii social-democraţi s-ar fi baricadat în clădire şi nu ar mai fi vrut să iasă nici la somaţia poliţiştilor. În cursul nopţii, membrii PSD Mehedinţi au pus mâna pe topoare şi ciocane, spărgând lacătele şi uşa partidului.
Un fost apropiat al familiei Nicolicea a vorbit despre ce s-a întâmplat.
„Domnul Eugen Nicolicea împreună cu fratele acestuia şi alţi apropiaţi au venit la sediul PSD Mehedinţi, spunând că această clădire este a lor, dar nu este aşa. Acest sediu a fost cumpărat cu bani de la centru atunci când Eugen Nicolicea era preşedinte PSD Mehedinţi“, a declarat Constantin Câtu, membru PSD.
Juristul partidului, Ştefan Mednyanszky, susţine că a fost scos cu forţa din sediul partidului şi a fost agresat de faţă cu poliţia.
„Am venit la sediul PSD Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin pentru nişte acte şi atunci am găsit uşile închise pe dinăuntru. Acolo era domnul Eugen Nicolicea, împreună cu fratele acestuia, Liviu Nicolicea, şi alţi apropiaţi, care  au revendicat sediul organizaţiei. S-au încuiat înăuntru şi ne-au agresat, ne-au împins, iar poliţia nu a făcut nimic“, a declarat Ştefan Mednyanszky, juristul PSD Mehedinţi.
Mai multe echipaje de la poliţie au fost solicitate să intervină pentru aplanarea conflictului. „Pe 27.01.2010, ora 17.20, Poliţia Drobeta Turnu Severin a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că la sediul unei fundaţii din municipiu a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a poliţiei care a stabilit că între două grupuri au avut loc un conflict, pe fondul unor neînţelegeri cu privire la dreptul de folosinţă a spaţiului şi a unor documente ale fundaţiei. Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţia legală“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
 
Nicolicea: E clădirea mea

Pe de altă parte, Eugen Nicolicea a precizat ieri că membrii organizaţiei, instigaţi de Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi, au fost cei care i-au încuiat pe dinafară cu lacătul pe apropiaţii săi. Nicolicea s-a plâns de faptul că el a subînchiriat sediul filialei PSD, dar că aceasta nu a plătit de mai multă vreme facturile la utilităţi. „Aici partidul avea subînchiriere de la Fundaţia „Millenium“, la care sunt eu proprietar. Eu nu le-am creat nici un fel de problemă în ceea ce priveşte funcţionarea. Singura condiţie pe care o aveau era să îşi plătească datoriile către furnizorii de apă caldă, energie electrică, lucru pe care nu l-au făcut. Deci, dacă ar fi trebuit cineva să plece nu eram eu acela. Nici aseară şi nici altă dată nu am solicitat nimănui să plece“, a povestit Nicolicea, care spune că scandalul a fost fabricat de pesedişti din filială, în complicitate cu un ziarist

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII