19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRezervor de păcură, în flăcări

Rezervor de păcură, în flăcări

Ieri la prânz, într-o zonă industrială din Drobeta Turnu Severin, a sărit în aer un rezervor de 500 de metri cubi în care era depozitată o cantitate considerabilă de păcură. Din fericire, deflagraţia nu a făcut victime, zona fiind nepopulată la acea oră, dar incendiul provocat de explozie punea în pericol şi alte rezervoare pline, precum şi viaţa pompierilor.
Rezervorul făcea parte dintr-un depozit de păcură al întreprinderilor din zonă.
Explozia a avut loc din cauza câtorva angajaţi ai unei firme particulare de achiziţionare a fierului vechi. Muncitorii au fugit în momentul exploziei, nevrând să dea ochii cu autorităţile. Aceştia decopertau fierul de pe depozit cu ajutorul autogenului şi nu şi-au dat seama cât de periculoasă este operaţiunea.
„Noi am fost chemaţi la câteva minute bune după ce izbucnise incendiul. Cei care erau aici nu au conştientizat pericolul la care s-au expus. Se pare că încercau să taie fier şi din cauza neglijenţei s-a produs incendiul. Rămâne să stabilim împreună cu firma particulară care se ocupă de aceste rezervoare cum a pornit totul“, a declarat Florentin Dragomir, maior în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta“.
În orice moment, focul se putea extinde şi la rezervorul plin cu păcură de lângă cel care era secţionat pentru a fi dus la fier vechi, însă datorită intervenţiei pompierilor, flăcările au fost lichidate.
„La sosirea noastră, rezervorul ardea cu flăcări înalte de peste patru metri, capacul fusese înlăturat, după o bubuitură, din câte am înţeles, dar am reuşit să intervenim la timp, înainte ca şi celălalt rezervor să fie afectat“, a spus un pompier.
Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi au declanşat o anchetă pentru a se afla toate împrejurările în care a izbucnit incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU