20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Goga, eliberată pentru a treia oară

Doctoriţa Goga, eliberată pentru a treia oară

Tribunalul Dolj se dovedeşte consecvent în sentinţe, dispunând din nou, ieri, eliberarea din arest a doctoriţei Valentina Goga, trimisă în judecată pentru luare de mită. Drept urmare, pentru a treia oară într-o lună, în acest dosar, Curtea de Apel Craiova va trebui să decidă asupra menţinerii sau nu a doctoriţei în arest.
Reamintim că Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, a fost trimisă în judecată de Parchetul Tribunalului Dolj pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, după ce a luat o şpagă de 500 de lei de la un bolnav pentru a-i aproba pensionarea medicală. Reţinută pentru 24 de ore pe 30 septembrie, imediat după flagrant, a fost eliberată din arest a doua zi, pe 1 octombrie, după ce Tribunalul Dolj a refuzat propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare pe numele acesteia. Pe 2 octombrie, Curtea de Apel Craiova a admis însă recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a doctoriţei.
Odată cu trimiterea acesteia în judecată, Tribunalul Dolj a luat din nou în discuţie, pe 13 octombrie, menţinerea arestului preventiv. Şi din nou această instanţă a dispus eliberarea Valentinei Goga, prin înlocuirea arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi ţara, pe motiv că inculpata nu ar prezenta pericol social. Pe 15 octombrie, Curtea de Apel Craiova a intervenit din nou şi a menţinut arestul preventiv pentru doctoriţă, considerând că starea de pericol pentru societate poate consta şi în sentimentul de insecuritate perceput de opinia publică, atunci când constată că fapte de gravitate mare, cum ar fi cele de corupţie, nu sunt sancţionate eficient de justiţie, care i-ar pune prea uşor în libertate pe inculpaţi.
Ieri, la primul termen de judecată din acest dosar, judecătorul Laurenţiu Anghel a dispus din nou eliberarea sub control judiciar a doctoriţei Goga. Şi de această dată, procurorii au făcut recurs, care se va judeca tot la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII