23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFocuri de armă în Bala

Focuri de armă în Bala

Focuri de armă, un bărbat împuşcat în stomac şi poliţişti care au refuzat dialogul cu presa. Este filmul unui caz petrecut în noaptea de luni spre marţi, în Mehedinţi.

 

 

Valentin Crăciunescu, de 50 de ani, din comuna Bala, a fost împuşcat luni seară cu un pistol-mitralieră marca AKM, calibrul 7,62 mm, de către Constantin Căruntu, un paznic de vânătoare. Acesta a tras mai întâi în plan vertical pentru a soma doi indivizi surprinşi la braconaj cinegetic. Întrucât cei doi bărbaţi au continuat să fugă, paznicul a tras două focuri în plan orizontal, împuşcându-l pe Valentin Crăciunescu.

În loc de colaborare cu mass-media şi de transparenţă, poliţiştii de la Postul de Poliţie Bala, comuna unde a avut loc incidentul, au stins lumina la sediul instituţiei şi au acoperit însemnele postului cu o plapumă.

Unul dintre ofiţerii de caz sosiţi de la IPJ Mehedinţi a încercat să convingă ziariştii să plece pentru că nu poate spune nimic, recomandându-le să meargă la purtătorul de cuvânt.

„Vă rog să plecaţi pentru că eu nu am ce să vă spun. Mergeţi la Severin, la purtătorul de cuvânt!", a afirmat ofiţerul de caz, care le-a trântit uşa în nas jurnaliştilor.

Ofiţerul responsabil de relaţia cu mass-media este însă de altă părere şi a transmis că toţi cei ce se ocupă de caz trebuie să dea declaraţii despre evenimentul petrecut la Bala.

„Eu nu pot să vă dau nici un punct de vedere. Ofiţerul care se ocupă de caz este cel care trebuie să vă răspundă la întrebări. După ce vor fi audiaţi martorii şi cel care a tras, ofiţerul vă va spune tot ce vreţi să ştiţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Dosar penal pentru braconaj

Nicolae Popa, directorul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Mehedinţi, spune că paznicul a procedat legal: „Braconierii şi-au continuat fuga, moment în care a executat două focuri în plan orizontal, cei doi nefiind însă prinşi".

„Nu a fost împuşcat nimeni intenţionat, a fost un eveniment de vânătoare", a adăugat ofiţerul de caz.

Mai bine de cinci ore au stat ziariştii în faţa postului de poliţie şi nu s-a sesizat nici o mişcare. Ieri, după ce cazul a fost trimis la IPJ Mehedinţi, oamenii legii şi-au schimbat atitudinea.

„Luni, la ora 18.25, ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, de Constantin Căruntu, din comuna Bala, că pe fondul de vânătoare doi indivizi au fost surprinşi la braconaj cinegetic de către acesta, iar după somaţia legală au fugit în pădure. Paznicul de vânătoare a făcut uz de arma de serviciu marca AKM calibrul 7,62 mm, trăgând un foc în plan vertical, după care cei doi indivizi şi-au continuat fuga, moment în care s-au executat două focuri în plan orizontal, cei doi nefiind imobilizaţi. Din verificările efectuate a rezultat că, la ora 20.10, la Spitalul din Motru, judeţul Gorj, s-a prezentat Valentin Crăciunescu, de 50 de ani, din comuna Bala, condus de soţia sa, care a fost diagnosticat cu plagă transfixiantă abdominală. Bărbatul a fost transportat la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind stabilizat şi în afara oricărui pericol. În cauză s-au întocmit acte premergătoare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsurile legale", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru braconaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU