18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPerversiuni sexuale la şcoala din Vela

Perversiuni sexuale la şcoala din Vela

Caz şocant la Şcoala din comuna doljeană Vela. Un băieţel de numai nouă ani susţine că a fost obligat de doi colegi mai mari să întreţină relaţii sexuale orale cu alţi doi copii din comună, sub privirile unor elevi în ciclul gimnazial al aceleiaşi şcoli.

 

Victima agresiunii sexuale este un băieţel din clasa a II-a, R.P., iar violatorii sunt I.D., elev în clasa I, şi M., din clasa a VII-a. Totul a fost bine regizat, se pare, de F.P., elev în clasa a VII-a, şi de L.Ş., din clasa a VI-a, şi pus în aplicare în urmă cu o săptămână, secretul fiind păstrat până marţi, 24 februarie, când unul dintre martorii agresiunii le-a povestit părinţilor cele întâmplate. Copilul a fost agresat sexual chiar în spatele grădiniţei din comună, după orele de program.

„Mi-e frică de cei din şcoală!“

Băieţelul agresat sexual a fost părăsit de aproximativ cinci ani de părinţi şi lăsat în grija bunicilor. Acesta nu a avut curajul să le povestească bunicilor cele întâmplate, susţinând că a fost ameninţat că va fi aruncat în fântână dacă se va afla adevărul.

„Pe R. ni l-au lăsat părinţii în îngrijire după ce au divorţat. L-am crescut cu mare greutate. E un copil bun şi învaţă foarte bine. I-a fost ruşine, dar şi frică în acelaşi timp să îmi spună ce i s-a întâmplat. Noroc că a venit mama unuia dintre copiii care au asistat la agresiune şi mi-a povestit ce aflase de la fiul ei. Atunci l-am chemat şi mi-a mărturisit plângând cum l-au obligat să se dezbrace şi l-au pus să facă sex oral cu alţi doi copii. Când am mers la părinţii nenorociţilor care mi-au supus nepotul la asemenea ruşine, aceştia mi-au spus că trebuia să vin direct la ei, că îmi dădeau bani, să nu fi anunţat poliţia", a povestit Ion Şchiopu, bunicul victimei. Copilul, vizibil traumatizat, susţine că opt elevi, colegi din Şcoala Vela, au asistat la întreaga scenă: „Mi-e frică de cei din şcoală! Cu cei care m-au dezbrăcat şi forţat să fac sex oral am mai avut probleme. Tot satul îi ştie pentru că fură şi se ocupă cu prostii".

Soluţia reprezentanţilor şcolii – „monitorizarea elevilor“

Reprezentanţii Şcolii din Vela sunt şocaţi de cele întâmplate. Marţi, aceştia s-au trezit cu poliţia şi cu bunicii copilului agresat la şcoală. Din cele menţionate chiar de directoarea unităţii şcolare, probleme au mai existat, însă nu de această natură. Aceasta nu a făcut însă nimic pentru stoparea cazurilor de violenţă sau de altă natură, de care elevii au dat dovadă. Nu a solicitat sprijinul poliţiei sau al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Nici măcar un consilier educativ nu a fost chemat pentru a sta de vorbă cu elevii-problemă.

„Când m-am trezit cu bunicul copilului agresat la şcoală, am chemat toţi elevii la cancelarie pentru a sta de vorbă cu ei. Cei mai mulţi au confirmat cele întâmplate, alţii au spus însă că ar fi fost vorba doar de agresiune verbală. Aşteptăm în scris toate declaraţiile copiilor agresori şi ale martorilor", a spus Emilia Tănăsuică, directoarea Şcolii din comuna Vela. Ca sancţiuni, Tănăsuică a m ărturisit că „va chema mai frecvent părinţii la şcoală, să monitorizeze împreună comportamentul copiilor".

IPJ Dolj şi Direcţia Copilului fac anchete

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au declarat că la Postul din comuna Vela a fost înregistrată o sesizare privind instigarea la comiterea infracţiunii de act sexual, în care sunt implicaţi minori. „Un bărbat de 66 de ani a sesizat că, în urmă cu o săptămână, nepotul său de numai nouă ani a fost ameninţat de un minor de 13 ani şi obligat să întreţină un act sexual cu alt minor", a precizat subcomisar Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

A fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, care desfăşoară propria anchetă.

Isprăvile elevilor din Vela continuă

 

Din declaraţiile directoarei Şcolii din Vela, tot marţi, în aceeaşi unitate şcolară, profesoara de istorie, Simona Antoneta, a confiscat mai multe telefoane mobile ale elevilor, pe care aceştia aveau înregistrate filmuleţe porno. Alţi săteni susţin că astfel de cazuri au mai avut loc în Vela, victime fiind tot elevi din ciclul primar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII