30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu petarde

Prinşi cu petarde

Cu câteva zile înainte de Revelion, oamenii legii doljeni au intensificat controalele în pieţe, târguri, dar şi la firmele autorizate, pentru a verifica legalitatea comercializării petardelor şi a pocnitorilor.

 

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au făcut zilnic controale în municipiul Craiova, pentru a preveni şi combate comercializarea ilegală de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei 5 au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu aceste obiecte. Au fost vizate patru locuri şi medii cunoscute pentru desfăşurarea unor astfel de operaţiuni şi au fost controlate şapte societăţi autorizate să comercializeze articole pirotehnice. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei.

Duminică, poliţiştii Secţiei 4 au depistat două persoane care vindeau mai multe produse artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a avea autorizaţie de comercializare şi documente de provenienţă pentru ele. Olivia Stoican, de 20 de ani, din Craiova, a fost depistată în Piaţa „Novaci“ având asupra sa 20 de cutii de minipocnitori Piccolo şi trei cutii de pocnitori Pirat, pentru care nu avea autorizaţie de comercializare. Profira Văduva, de 38 de ani, tot din Craiova, a fost depistată în zona Pieţei Centrale oferind spre vânzare 40 de cutii de pocnitori Piccolo şi 11 cutii de pocnitori Pirat. Pe numele femeilor au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi comercializare fără drept de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Încă doi comercianţi prinşi de jandarmi

 

O patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile l-a depistat ieri, în jurul orei 11.00, în Târgul Romaneşti, pe Alexandru Ispas, de 19 ani, din Craiova, care vindea petarde şi rachete. Pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de deţinere şi comercializare fără drept de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Tot ieri, în Târgul Romaneşti, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj au surprins-o pe Angelica Cozieanu, de 29 de ani, din Craiova, care vindea petarde şi pocnitori. Femeia a declarat că nu ştia că vânzarea de astfel de obiecte este interzisă prin lege.

Jandarmii doljeni îi sfătuiesc pe craioveni să nu folosească astfel de obiecte pe timpul manifestărilor organizate cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. În plus, cetăţenii sunt sfătuiţi să sesizeze forţele de ordine despre prezenţa unor persoane care aprind petarde sau artificii interzise prin lege, punând astfel în pericol integritatea fizică şi chiar viaţa celor din jur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII