24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalInstructor auto, prins cu mită

Instructor auto, prins cu mită

Un instructor auto din Craiova, care este şi poliţist comunitar, a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la o elevă căreia îi promisese că îi aranjează proba practică a examenului.

Conform reprezentanţilor Biroului Anticorupţie Dolj, o tânără a sesizat faptul că instructorul auto Iulian Grigore, cu care făcea şcoala de şoferi, i-a „sugerat“, în repetate rânduri, că poate să treacă uşor proba practică a examenului în schimbul a 100 de euro, bani care urma să ajungă prin el la poliţistul examinator. Ofiţerii de la anticorupţie au organizat flagrantul, iar vineri asupra lui Grigore a fost găsită suma de 350 de lei, bani oferiţi de tânăra care îl denunţase, aceştia fiind marcaţi criminalistic cu cuvântul „MITĂ“. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că instructorul a încercat să mai ofere unui poliţist examinator bani pentru a-i promova pe cursanţii săi, însă a fost refuzat.

De asemenea, asupra lui Grigore a mai fost găsită suma de 600 de lei, bani despre care ofiţerii de la anticorupţie aveau informaţii că provin de la alţi cursanţi. Poliţiştii spun că în acest caz cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

„Cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Urmează să stabilim întreaga activitate infracţională a instructorului auto“, a explicat comisarul Ştefan Triţă, ofiţer de relaţii publice în cadrul Biroului Anticorupţie Dolj.

 

Fără şpagă la instructori

 

Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (CSPCRPCIV) Dolj nu era la curent cu flagrantul făcut de poliţiştii de la anticorupţie, însă s-a declarat împotriva acestor „practici“. „Nu am fost informaţi până acum, însă, dacă este adevărat că lua bani de la elevi, trebuia prins de mult. Sfatul meu este ca elevii să plătească şcoala de la început şi să nu dea nici un ban în plus“, a explicat comisarul Constantin Coandă, şeful CSPCRPCIV Dolj. Se pare că unii instructori vin la început cu un tarif mic pentru a atrage cursanţi, însă înainte de examen le mai cer diferite sume de bani, spunându-le că le aranjează proba practică. De obicei, banii intră în buzunarele instructorilor şi reprezintă „reducerea“ făcută iniţial la costul orelor de curs. Şeful Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu, a explicat că numai în cazul în care poliţistul comunitar va fi găsit vinovat de instanţă pentru trafic de influenţă se poate vorbi şi de eventuale sancţiuni administrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII