25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul omorât în bătaie a salvat o viaţă

Copilul omorât în bătaie a salvat o viaţă

Băieţelul de şase ani, din Brabova, adus în comă la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce a fost bătut, a salvat o viaţă. Ficatul băiatului a fost prelevat ieri de o echipă de medici bucureşteni şi dus la Institutul „Fundeni“ din Bucureşti, în vederea efectuării unui transplant.

Andrei Valentin Bunea, de şase ani, a fost declarat mort ieri de medicii de la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde era îngrijit. În aceeaşi zi, cadrele medicale au luat legătura cu mama copilului. În ciuda durerii cumplite pe care i-a provocat-o vestea morţii fiului ei, femeia a avut totuşi puterea să se gândească şi la vieţile altor oameni, dându-şi acordul pentru prelevarea de organe de la fiul său.

„S-a obţinut acordul familiei, s-a luat legătura cu Agenţia Naţională de Transplant şi, în cursul nopţii, o echipă de medici de la Institutul Fundeni din Bucureşti a prelevat ficatul, care a fost transplantat joi dimineaţă“, a declarat dr. Anca Maloş, coordonator judeţean al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Anca Maloş a mai spus că nu s-au putut preleva şi alte organe, în afară de ficat, din cauza condiţiilor grave – insuficienţă respiratorie – în care se afla corpul pacientului. Prelevarea a durat trei ore, iar ficatul a ajuns în bune condiţii la Bucureşti, pentru a fi donat unui băiat de 16 ani.

Aceasta este cea de-a treia prelevare de organe care se face la Craiova de la includerea Spitalului de Urgenţă, în mai 2007, în Programul Naţional de Transplant de Organe, Ţesuturi şi Celule.

 

Poliţiştii aşteaptă autopsia

 

Până acum nu se cunosc cu certitudine evenimentele care au condus la decesul copilului. Din primele cercetări, poliţia a stabilit că băiatul ar fi căzut iniţial din pom. Din declaraţiile unicului martor, o fetiţă de şapte ani, a reieşit însă că băiatul a fost conştient după aceea şi chiar a reuşit să se ridice în picioare şi să meargă singur. Poliţiştii nu reuşesc să găsească o explicaţie pentru traumatismul cranian grav soldat cu moartea cerebrală şi, tocmai de aceea, verifică ipoteza ca micuţul să fi fost snopit ulterior în bătaie de fratele său mai mare, Cătălin Honcu, de 22 de ani, agresiune în urma căreia ar fi survenit decesul.

Medicii legişti îi vor face vineri autopsia. Dacă raportul medico-legal va confirma că leziunile care au dus la deces au fost produse în urma unei agresiuni, atunci cazul va fi preluat de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII