22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarfă de contrabandă în Piaţa Centrală

Marfă de contrabandă în Piaţa Centrală

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au confiscat ieri din Piaţa Centrală din Târgu Jiu 224 de bidoane cu băuturi spirtoase şi câteva sute de pachete de ţigări netimbrate. Poliţiştii de la Rutieră au oprit în trafic, pentru un control de rutină, în zona Pieţei Centrale, două autoturisme.

În urma verificărilor s-a constatat că pe bancheta maşinilor şi în portbagajul acestora erau depozitate mai multe bidoane de câte trei litri ce conţineau băuturi alcoolice cu diferite arome, fără a avea timbru fiscal, şi câteva sute de pachete de ţigări de contrabandă. Comisarul-şef de divizie din cadrul Gărzii Financiare Gorj, Ion Pupăzan, a declarat că în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că marfa aparţinea unui administrator de firmă cu sediul în Târgu Jiu, fapt pentru care a fost luată măsura suspendării activităţii pentru o perioadă de o lună pentru comercializarea produselor accizabile. De asemenea, administratorul societăţii s-a ales cu amendă de 40.000 de lei, iar produsele au fost confiscate.

Comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, Traian Iana, a menţionat că în urma altor controale au fost confiscate 2.450 de pachete de ţigări netimbrate, în valoare de aproape 7.500 de lei. „Au mai avut loc acţiuni de control la câteva societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comerţul cu produse accizabile.

În urma verificărilor, administratorii societăţilor au fost sancţionaţi, iar activitatea a fost suspendată pentru trei luni. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de un miliard de lei vechi, iar cantitatea de mărfuri de contrabandă a fost confiscată“, a adăugat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS