30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculaţie blocată de un... cal

Circulaţie blocată de un… cal

Un cal şi-a făcut de cap ieri dimineaţă pe strada Brestei, alergând printre maşini.

Şoferii care au trecut ieri pe strada Brestei au avut mari bătăi de cap din cauza circulaţiei îngreunate, mai bine de o oră, de un cal lăsat liber. Animalul fugea de-a lungul şi de-a latul străzii, printre maşini, fără să-l oprească cineva. Mai mulţi şoferi neatenţi au fost chiar la un pas să producă accidente, deoarece nu au observat calul nărăvaş. Nervoşi, oamenii scoteau capul pe geam, înjurau animalul şi pe cel care l-a lăsat liber şi îşi continuau drumul.

După ce şi-a făcut de cap în mijlocul străzii, obosit, animalul s-a aşezat să se odihnească, de data asta ceva mai aproape de trotuar. Pentru a nu-l lovi, şoferii erau însă nevoiţi să intre pe contrasens. În pericol erau şi trecătorii, care mergeau liniştiţi pe trotuar fără să observe că, de fapt, calul nu era legat.

„Nici nu văzui că era slobod, că nu treceam pe aici. Poate o lovea pe asta mică a mea dacă nu mă atenţionaţi“, a spus o femeie.

Cum autorităţile competente să ia o decizie în ceea ce priveşte animalul nu şi-au făcut apariţia, reporterii GdS au decis să anunţe poliţiştii comunitari, care au venit pe strada Brestei însoţiţi de doi angajaţi de la Grădina Zoologică, înarmaţi doar cu o funie. Sesizând apariţia celor două persoane, animalul s-a speriat, retrăgându-se spre mijlocul străzii.

 

Calul, revendicat de falşi proprietari

 

Între timp, nişte presupuşi deţinători ai calului şi-au făcut apariţia, susţinând că acesta aparţine unui membru din familia lor. Pentru că angajaţii de la Grădina Zoologică se cam fereau să se apropie de animal, unul dintre cei veniţi şi-a luat inima în dinţi şi l-a legat cu o funie. Apoi aceştia au hotărât să îl ducă în Parcul „Nicolae Romanescu“. Însă, cum o maşină specială cu care să-l transporte nu aveau, aceştia au decis să meargă pe jos, cu calul după ei, în timp ce un autoturism al poliţiştilor comunitari le asigura spatele. Între timp, alt bărbat a venit să-şi revendice calul. Indignat că oamenii legii vor să-i ia animalul, acesta s-a răţoit la ei şi fără să stea pe gânduri l-a luat să-l ducă acasă.

„În cele din urmă, agenţii comunitari au aflat că nu era acesta adevăratul proprietar, însă i-au dat o amendă pentru modul în care s-a comportat. Animalul este acum în siguranţă la Grădina Zoologică, iar adevăratul proprietar, când va veni să-l revendice, se va alege cu o amendă, dar şi cu plata cheltuielilor de întreţinere“, a menţionat Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII