24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Razie în Craiova

Ultimele evenimente înregistrate în municipiul Craiova, când mai multe grupuri s-au bătut cu bâte, săbii şi pistoale, au determinat poliţiştii şi jandarmii să iasă în stradă pentru a preveni astfel de incidente.

Conform unui comunicat comun al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj şi al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, sâmbătă noapte, între orele 22.00 – 2.00, poliţiştii şi jandarmii au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă. Razia a fost determinată de ultimele evenimente violente înregistrate în Craiova. „Evenimentele petrecute în ultima perioadă au determinat intensificarea activităţilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice atât în municipiul Craiova, cât şi în judeţul Dolj“, a precizat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Doljeni înarmaţi până-n dinţi

În cadrul raziei, accentul a fost pus pe depistarea celor care deţin asupra lor ilegal arme sau alte obiecte care pot fi folosite în altercaţii. Poliţiştii şi jandarmii au acţionat în două locaţii cunoscute ca fiind frecventate de astfel de persoane: un bar situat în zona Ciupercă – Staţia Petrom şi discoteca din comuna Podari, fiind verificate şi zonele din vecinătatea acestora.

La controlul efectuat asupra unui autoturism Audi A6, condus de Constantin Iordache, de 21 de ani, din Craiova, a fost găsită o sabie cu lungimea lamei de 70 cm. Altă sabie, cu aceeaşi lungime, a fost găsită într-un VW Passat condus de Bogdan Urziceanu, de 26 de ani, din Craiova. Pe numele celor doi s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de arme albe.

În total, au fost legitimate 208 persoane, dintre care au fost controlate corporal 86. Au fost conduse la sediul poliţiei 12, toate fiind amprentate şi fotografiate, şi au fost verificate 83 de autovehicule. De asemenea, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 930 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII