5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiu de judecător, prins cu droguri

Fiu de judecător, prins cu droguri

http:http://www.youtube.com/watch?v=evTGUZyiYOc


Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova l-au prins în flagrant miercuri seară pe fiul judecătoarei Sprânceană, în timp ce încerca să vândă 60 de grame de haşiş.

În urma unor informaţii pe care le deţineau, lucrătorii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova au organizat miercuri seară un flagrant pentru prinderea unui tânăr care vindea şi a altuia care cumpăra o cantitate de droguri. Flagrantul a avut loc în clubul Macho, de pe strada Toamnei din Craiova. Vânzătorul este Dan Sprânceană, de 23 de ani, din Craiova, băiatul judecătoarei Daniela Săprânceană de la Judecătoria Craiova, proaspăt absolvent al Facultăţii de Drept. Ilie Bogdan Diţă, de 24 de ani, din Craiova, cu domiciliul în Bucureşti, absolvent al Institutului de Actorie, este cel care încerca să cumpere haşişul de la Sprânceană.

 

Droguri aduse din Maroc

 

Cercetările poliţiştilor au indicat faptul că drogurile au fost cumpărate în acestă lună de Sprânceană din Maroc, unde a fost în excursie. „Am stabilit că vânzătorul a adus haşişul din Maroc, unde acesta fusese în excursie. Drogurile au fost introduse în ţară în partea din spate a lenjeriei intime“, a explicat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova. Conform celor stabilite de procurorii DIICOT Craiova, tranzacţia dintre cei doi a fost perfectată prin telefon încă de când Sprânceană era în Maroc. Într-un comunicat al DIICOT Craiova se precizează că „inculpatul Dan Sprânceană a decis să achiziţioneze haşiş, intenţie de care l-a informat telefonic pe inculpatul Ilie Bogdan Diţă, căruia i-a propus să-i trimită o sumă de bani pentru a cumpăra haşiş, atât pentru consum, cât şi pentru comercializare“.

Diţă a trimis suma de 482 de dolari în Maroc, pe numele lui Andrei Goanţă, care se afla în excursie împreună cu Sprânceană. După ce banii au fost primiţi, Sprânceană a cumpărat din localitatea Asilah aproximativ 75 de grame de haşiş cu 250 de euro, pe care le-a introdus în ţară pe 15 august.

 

Flagrantul

 

Tot pe 15 august, cei doi au vorbit din nou la telefon şi au stabilit să se întâlnească la Craiova, pentru a stabili ce vor face cu drogurile. Miercuri seară, cei doi s-au întâlnit pe terasa clubului Macho, iar Bogdan Diţă, după ce a verificat „marfa“, a propus ca în contul celor 482 de dolari trimişi în Maroc să îi dea şi persoanei de la care se împrumutase de bani o parte din haşiş.

Sprânceană nu a fost de acord, argumentând că valoarea drogurilor este de aproape 6.000 de lei, iar cel mai bine ar fi să vândă ei marfa şi să restituie banii.

În timpul acestor „negocieri“, cei doi au fost reţinuţi de ofiţerii BCCO, la percheziţia corporală fiind găsite 60 de grame de haşiş în buzunarul lui Sprânceană şi 46 de foiţe pentru confecţionarea ţigărilor asupra lui Diţă.

Cei doi au fost reţinuţi, iar dosarul a fost înaintat de procurorii DIICOT Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Droguri în Craiova

Conform conducerii BCCO, în municipiul Craiova drogurile sunt consumate de regulă de cei cu posibilităţi materiale. Nu se poate vorbi de un fenomen, însă cantitatea de droguri confiscată şi numărul persoanelor reţinute pentru trafic de droguri în judeţul Dolj s-au dublat faţă de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

110 COMENTARII