24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaporalul Herăscu a decedat din cauza unui infarct

Caporalul Herăscu a decedat din cauza unui infarct

În urma autopsiei s-a stabilit că militarul de la UM 01043 Craiova, care a decedat vineri, în timpul programului de instrucţie, a suferit un infarct de miocard.

Nimic nu prevestea tragica întâmplare de vineri. Fiind şofer la UM 01043, caporalul Vilie Gheorghe Herăscu, de 41 de ani, a transportat vineri dimineaţă, cu camionul pe care lucra, militarii care urma să desfăşoare o şedinţă de instrucţie la baza Obedeanu sau Tancodrom, aşa cum o ştiu craiovenii. Herăscu aştepta să-şi termine militarii exerciţiul, când, în jurul orei 10.45, i s-a făcut rău. A acuzat mai întâi dureri abdominale. Sanitarul i-a luat tensiunea, însă aceasta se prezenta în limite normale. Întrebat de superiorul său dacă se simte bine şi dacă vrea să fie dus la spital, caporalul a spus că probabil e vorba de o indigestie şi va fi suficient să se odihnească puţin în cabina camionului, ceea ce a şi făcut. Câteva minute mai târziu, când un camarad a deschis uşa maşinii, l-a găsit fără cunoştinţă.

Colegii au sunat imediat la ambulanţă. Medicii care l-au preluat au observat că militarul este în stop cardio-respirator şi nu mai răspunde la stimuli. Au început imediat procedurile de resuscitare, însă acestea s-au dovedit fără nici un rezultat.

Preinfarct necunoscut

Procurorii militari craioveni au început o anchetă, pentru a lămuri cauzele decesului, în condiţiile în care caporalul Herăscu nu figura în evidenţa medicului de familie cu afecţiuni sau probleme medicale. Sâmbătă, medicii legişti au efectuat autopsia militarului, în prezenţa procurorului. Legiştii au descoperit că Herăscu suferise anterior un preinfarct, de care se pare că n-a spus nimănui. Totodată, au observat că depunerile de colesterol de pe vasele sanguine erau foarte pronunţate, ca ale unui om de 75 – 80 de ani. Cadrele medicale au indicii că Herăscu a făcut vineri un infarct. Rezultatul definitiv al investigaţiilor medicale va fi adus la cunoştinţa procurorilor medicali după încheierea analizelor.

Caporalul Herăscu a fost înmormântat duminică la Frăţila, satul natal. La funeralii şi ceremonialul militar au participat militarii garnizoanei. De asemenea, camarazii caporalului au fost alături de familia îndurerată, atât sufleteşte, cât şi material.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU