24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfractori minori prinsi de politisti

Infractori minori prinsi de politisti

Sase minori doljeni au fost prinsi de oamenii legii in ultimele doua zile, dupa ce au comis mai multe furturi, spargeri si tâlharii pe raza judetului Dolj.


Politistii municipiului Craiova au fost sesizati sâmbata ca un minor de 11 ani, in timp ce se deplasa pe o strada din localitate, a fost acostat de doi tineri necunoscuti, care, prin violenta, l-au deposedat de telefonul mobil. Dupa ce, duminica, politistii Sectiei 5 Politie Craiova i-au identificat pe faptuitori, acestia au fost depistati in aceeasi zi in Gara Craiova de o patrula a Politiei Transporturi. Este vorba de Aurel U., de 13 ani, si de Daniel L., de 15 ani, elevi, ambii din Craiova. Aurel era dat in urmarire generala, parintii sai anuntând ca, pe 24 ianuarie, acesta a plecat la scoala si nu a mai revenit la domiciliu. Din primele verificari ale politistilor s-a stabilit ca minorul a plecat din timpul orelor impreuna cu un coleg, cu care a comis si tâlharia. Cei doi minori urmeaza sa fie expertizati pentru a se stabili daca au discernamântul faptelor comise, dupa care dosarul va fi inaintat cu propunere corespunzatoare Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova.


Doi minori prinsi in flagrant


Agenti de siguranta publica din cadrul Politiei Bailesti au depistat duminica doi copii care transportau cu o caruta o roata de rezerva, o trusa medicala, un triunghi reflectorizant si un extinctor auto. In urma verificarilor s-a stabilit ca minorii sunt Marcu C., de 15 ani, si Florin R., de 16 ani, ambii din Bailesti, iar din cercetari a rezultat ca acestia au sustras bunurile respective in jurul orei 12.00 din garajul unui barbat din localitate. Pe numele celor doi s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat.


Tot agentii Politiei Transporturi au prins duminica, in urma unui control pe trenuri, doua tinere care erau suspectate de comiterea unei infractiuni de furt calificat. „In urma unei actiuni organizate de postul de Politie Transporturi Calafat au fost identificate si retinute doua tinere, autoarele unui furt din locuinta pe raza localitatii Calafat“, a declarat Ion Tarda, seful Biroului Regional de Politie Transporturi Feroviare Dolj. Conform politistilor doljeni, cele doua minore, una de 16 ani, iar cealalta de 17, din localitatile Bailesti, respectiv Calafat, au sustras un televizor color in cursul noptii de joi spre vineri de la domiciliul unui barbat din Calafat. Minorele au fost predate Politiei Calafat, care continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.


Furtul


Conform art. 208 din Codul Penal al României, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS