23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalreal,- hypermarket, calcat de hoti

real,- hypermarket, calcat de hoti

La scurt timp dupa ce s-a deschis hipermarketul real,- din Craiova, mai multi doljeni au fost prinsi incercând sa fure diverse produse, prin metode mai mult sau mai putin inventive.


O patrula de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova a fost sesizata sâmbata, in jurul orei 21.00, de personalul de paza al hipermarketului real,- din Craiova ca un barbat a sustras un set de acumulatori in valoare de 300 de mii de lei. Dupa ce s-au deplasat la fata locului, jandarmii craioveni au stabilit ca Marian Fieroiu, de 26 de ani, din comuna doljeana Melinesti, a intrat in complexul comercial, a luat mai multe reviste promotionale, o punga cu detergent, una cu cereale si un set de baterii reincarcabile pe care l-a ascuns in revistele promotionale. Ajuns la casa, barbatul a achitat contravaloarea detergentului si a cerealelor, „uitând“ insa sa achite si acumulatorii. Când sa iasa pe usa hipermarketului, bateriile aflate asupra lui Fieroiu au fost detectate de aparatul de siguranta. Agentii de paza ai magazinului l-au oprit pe barbat, dupa care l-au predat jandarmilor. Cei din urma au intocmit pe numele lui Marian Fieroiu actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de furt calificat.


„Dovedit“ de camerele de supraveghere


Un doljean mult mai inventiv a incercat vigilenta agentilor de paza din real,- incercând sa plece incaltat cu o pereche de pantofi sport fara sa-i palateasca, insa a fost surprins de camerele de luat vederi. Marius T., de 17 ani, din comuna Tuglui, s-a dus vineri, in jurul orei 12.30, la real,- pentru cumparaturi. In urma cercetarilor s-a stabilit ca tânarul a mers la raionul de incaltaminte si, dupa ce a vazut ofertele, a luat o cutie in care se afla o pereche de pantofi sport Puma, in valoare de 2,5 milioane de lei.


A intrat in cabina de proba, a distrus elementul de siguranta al pantofilor, dupa care i-a pus in picioare, iar pe cei vechi i-a pus in cutie impreuna cu elementul de siguranta.


Ca sa nu dea de banuit, Marius a mers inapoi la raionul de incaltaminte, a lasat cutia cu pantofii uzati pe raft si a plecat linistit spre iesire. La usa a fost oprit de un agent de paza al magazinului, care il astepta cu cutia cu pantofii uzati. Au fost anuntati jandarmii, in fata carora tânarul si-a recunoscut fapta. Pe numele lui s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de furt calificat.


Se fura si din „Banie“


Tot sâmbata, in jurul orei 14.00, Izabela Martinescu, de 19 ani, si Ancuta Gârcea, de 20 de ani, ambele din Craiova, au fost prinse de jandarmi in timp ce incercau sa fure o bluza din complexul comercial Banie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS