18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMircia Gutau isi reia fotoliul de primar

Mircia Gutau isi reia fotoliul de primar

Mircia Gutau isi reia azi locul in primarie, dupa ce a fost pus vineri in libertate de magistratii Curtii de Apel din Alba Iulia. In libertate a fost pus si Nicolae Dicu, dar acesta a pierdut fotoliul de viceprimar, el fiind numit in functie, si nu ales de râmniceni.


La Curtea de Apel Alba Iulia s-au judecat vineri recursurile declarate de inculpatii Mircia Gutau si Nicolae Dicu, impotriva incheierii penale din 7 noiembrie, pronuntata de Tribunalul Alba, in dosarul penal nr. 4510/90/2006. „Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei doi inculpati si a casat incheierea penala atacata sub aspectul mentinerii masurii arestarii preventive. Instanta Curtii de Apel Alba Iulia a rejudecat si dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura preventiva de a nu parasi tara fara incuviintarea instantei de judecata. Instanta a impus totodata inculpatilor Mircia Gutau si Nicolae Dicu ca pe durata masurii sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul judiciar ori de câte ori sunt chemati; sa nu-si schimbe locuinta fara incuviintarea organului judiciar; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme“, a declarat expertul Cosmin Muntean, de la Biroul de Informare si Relatii Publice al Curtii de Apel Alba Iulia.


Conform deciziei magistratilor, Politia municipiului Râmnicu Vâlcea va verifica periodic respectarea masurilor dispuse de instanta de judecata. Instanta atrage atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau obligatiilor impuse de organul judiciar, se poate lua fata de acestia masura arestarii preventive.


„In concluzie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis punerea de indata in libertate a inculpatilor Mircia Gutau si Nicolae Dicu daca nu sunt arestati in alta cauza. Deciziile pronuntate de Curtea de Apel Alba Iulia in cele doua dosare sunt definitive“, a spus expertul Cosmin Muntean.


Pe stadion si la luptele K1


Dupa ce a fost pus in libertate, primarul Gutau, reintors in Râmnicu Vâlcea dupa patru luni de arest, a facut primul popas la primarie. „Luni, la ora 7.30, voi fi in primarie si imi voi relua activitatea. O sa incep cu o inventariere a tot ce s-a facut in lipsa mea. O sa stabilesc si un program si acolo unde constat ca sunt lucrari ramase in urma voi face in asa fel incât sa se lucreze in forta, pentru a ne incadra in termenele care au fost stabilite“, a declarat Mircia Gutau. Sâmbata, primarul a participat la un meci de fotbal, alaturi de suporterii vâlceni, pe stadionul municipal din Zavoi, iar seara, impreuna cu Nicolae Dicu, a vazut luptele K1, la Sala Sporturilor, din loja vip-urilor. „Mircia Gutau isi poate lua astazi locul fara nici o problema. Isi poate relua activitatea, deoarece ordinul de suspendare era valabil pâna la incetarea masurii arestarii preventive. O data ce masura arestarii preventive a fost suspendata, inceteaza si ordinul prefectului“, a declarat Anuta Handolescu, prefectul judetului Vâlcea.


Urmatorul termen de judecata al procesului pe fond va avea loc la Tribunalul Alba pe 27 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS