24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii, la cutite

Oltenii, la cutite

Luni si miercuri, pe raza judetului Dolj, au fost inregistrate doua tentative de omor calificat, iar in Craiova, saptamâna trecuta, un barbat inarmat pâna in dinti a lovit cu un cutit si a impuscat un craiovean dupa o cearta in trafic.


Tulburelul, incidentele din trafic sau razbunarile sunt motivele care i-au facut pe olteni sa scoata cutitele si sa loveasca in stânga si in dreapta in ultimele zile, doi barbati fiind internati in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova.


Un incident grav s-a petrecut luni, 30 octombrie, in municipiul Bailesti, unde un barbat a fost urmarit pe strada de cinci indivizi, iar dupa ce a fost prins intr-o cofetarie, a fost snopit in bataie. Totul s-a petrecut in plina zi, in jurul orei 15.00, când Valter Radu, de 27 de ani, din Bailesti, a fost alergat pe o strada din Bailesti de Remus, Marcu, Marin, Florin si Florian Radulescu, toti din aceeasi localitate. Ca sa scape de urmaritori, Valter s-a refugiat intr-o cofetarie, insa cei cinci au intrat peste el, l-au injunghiat si batut pâna l-au lasat intr-o balta de sânge. Victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, unde s-a stabilit ca suferise un traumatism cranian, o plaga taiata si avea oasele antebratului stâng zdrobite. Pe numele celor cinci agresori din familia Radulescu a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor calificat, iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj. „Se pare ca, in acest caz, mobilul infractiunii l-a constituit razbunarea pentru alta tentativa de omor. Victima a fost cercetata de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj pentru tentativa de omor asupra unuia dintre inculpatii de acum, insa dosarul a fost solutionat pe 23 iunie cu propunere de neincepere a urmaririi penale, retinându-se legitima aparare“, a declarat procurora Cristina Fota-Barbulescu, purtator de cuvânt in cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj. Cei cinci agresori sunt disparuti de la domiciliu, fiind dati in urmarire si consemn la frontiera.


Injunghiat de propriul frate


Alta tentativa de omor calificat s-a petrecut marti, in jurul orei 20.00, in comuna doljeana Calarasi. In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 2.00, politistii doljeni s-au sesizat din oficiu ca la Spitalul de Urgenta Craiova a fost transportat Irinel Popescu, de 30 de ani, din Calarasi, care prezenta o plaga injunghiata penetranta la nivelul abdomenului. In urma cercetarilor s-a stabilit ca, pe fondul consumului de alcool, intre victima si Viorel Popescu, de 36 de ani, fratele sau, a avut loc o altercatie, dupa care Viorel i-a aplicat o lovitura de cutit in abdomen lui Irinel. Victima a fost transportata de urgenta la spital pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. Pe numele lui Viorel Popescu a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor calificat, iar in urma probelor administrate de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj,judecatorii Tribunalului Dolj au emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Impuscat pentru neacordare de prioritate


Un incident deosebit, in urma caruia un sofer a fost lovit cu cutitul si impuscat, s-a petrecut marti, 24 octombrie, intr-o intersectie din Craiova. Totul a pornit de la un banal incident in trafic, pentru o neacordare de prioritate, dupa care, Daniel Ionescu, din municipiu, care conducea un BMW, a coborât din masina si l-a lovit cu mânerul unui cutit pe Adrian Turcitu, de 52 de ani, din Craiova, care conducea o Dacia Nova. Dupa altercatie, soferul BMW-ului a scos un pistol cu gaze si a tras in Turcitu, lovindu-l pe acesta in abdomen. Victima nu s-a prezentat la spital si nu a depus plângere, insa politistii doljeni continua cercetarile pentru a stabili daca Ionescu detine in mod legal pistolul. Cearta din trafic se pare ca a continuat cu o incendiere, pentru ca, in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 3.30, Detasamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Turcitu din Craiova. Din primele verificari ale pompierilor s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de o persoana neidentificata care a folosit o sursa de foc. In urma incendiului au fost distrusi 15 metri patrati de tâmplarie si un metru patrat de plafon. Cazul a fost preluat de politisti, care continua cercetarile pentru identificarea incendiatorului si pentru a stabili daca are legatura cu incidentul din trafic. „In acest caz au fost formulate mai multe ipoteze de lucru si se are in vedere si incidentul din trafic, in care proprietarul casei a fost lovit cu mânerul unui cutit si impuscat in abdomen cu un pistol cu gaze de alt participant la trafic“, a explicat subcomisar Maria Vasile, purtator de cuvânt in cadrul Inspectoratului de Politie Dolj.


Prevenirea violentei


Politistii doljeni le recomanda cetatenilor sa evite disputele verbale si implicarea in conflicte, sa nu incurajeze violenta, sa nu foloseasca injurii, sa nu adopte o atitudine de atac, dar, mai ales, sa nu participe la manifestari agresive stradale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU