25.6 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist baut, implicat intr-un accident

Politist baut, implicat intr-un accident

Un politist din Caracal a fost implicat intr-un accident rutier luni, in jurul orei 22.00. Subofiterul Aurel Barbu, de 32 de ani, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, conducea autoturismul Dacia 1310, proprietate personala, cu numarul de inmatriculare OT-24-AUR, pe raza localitatii Brâncoveni. La intersectia DN 64 cu DC 80, lucratorul din cadrul Politiei municipiului Caracal nu a respectat semnificatia indicatorului „Cedeaza trecerea“, intrând in coliziune cu o caruta condusa de Marian L., de 26 de ani, din Brâncoveni. In urma impactului, atât caruta, cât si masina au fost avariate. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime. Subofiterul a fost pus sa sufle in aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate si probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pentru fapta comisa risca sa ajunga dupa gratii.


„In afara programului obisnuia sa consume alcool“


Potrivit informatiilor primite de la seful Politiei Caracal, Ilie Vasile, subofiterul Aurel Barbu se afla la prima abatere de acest gen. Cu toate acestea, politistul obisnuia sa consume alcool in afara programului de lucru. Din acest motiv, el a fost atentionat de colegii sai, intrucât, pe fondul consumului de alcool, politistul nu avea un comportament adecvat in societate. In seara cu pricina, Barbu avea unele probleme cu apartamentul, pe care tocmai il renova, potrivit surselor oficiale. „Pot sa spun ca in timpul serviciului era chiar un politist bun. Isi facea meseria asa cum trebuie si nu ne-a creat probleme niciodata. Am inteles ca in afara programului obisnuia sa consume alcool. L-am atentionat pentru comportamentul sau in societate, atunci când se afla sub influenta bauturilor alcoolice, dar se pare ca el n-a inteles. Era preocupat cu apartamentul, pe care il renova, dar nu stiu sa mai fi avut alte probleme“, a afirmat Ilie Vasile.


I-a fost intocmit dosar penal


Potrivit unor surse din cadrul conducerii Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Olt, pentru fapta comisa Aurel Barbu va fi dat afara din politie. Conducerea IPJ Olt a dispus demararea efectuarii cercetarilor prealabile, iar in functie de rezultatul verificarilor se vor aplica masurile corespunzatoare. „Pentru noi e un lucru grav faptul ca a fost gasit baut. I-a fost intocmit dosar penal, acesta a fost inregistrat si urmeaza ca subofiterul sa fie trimis in judecata. Pentru fapta comisa, impotriva acestuia va fi luata o masura extrema. Asteptam insa si rezultatul probelor biologice. Culmea este ca, din câte am inteles, la serviciu era impecabil. Oricum ar fi, fapta comisa de colegul nostru este grava, iar pentru asta el risca chiar si o pedeapsa cu inchisoarea“, a sustinut comisarul-sef Valerian Iliescu, din cadrul IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS