30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBomba dezamorsata in Gara Craiova

Bomba dezamorsata in Gara Craiova

Autoritatile doljene au intrat in alerta marti seara, dupa ce s-a observat ca un vagon-cisterna incarcat cu propan, apartinând SC Butangas Romania SA si care era stationat in Gara Craiova, prezenta scurgeri.


Pompierii doljeni au fost solicitati marti seara, in jurul orei 22.40, pentru a asigura masurile de prevenire si stingere a incendiului la un vagon-cisterna incarcat cu propan lichid, aflat in Gara Craiova. Din primele verificari s-a stabilit ca lichidul curgea din cisterna pe la flansa de sustinere a ventilului principal de umplere-golire.


„Garnitura de tren ce transporta propan circula pe ruta Midia-Craiova-Lugoj, urmând sa livreze incarcatura catre SC Butangas Ramania SA, iar in Craiova au fost observate scurgeri de propan dintr-un vagon. Imediat s-a luat masura scoaterii vagonului din garnitura si indepartarea acestuia pe o linie de manevra, respectiv linia 19“, a declarat plutonier adjutant-sef George Vâlceleanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj.


Pericol pe drum


Dupa ce vagonul a fost izolat pe linia de manevra, pompierii au asigurat masurile de prevenire a unui incendiu, iar paza in zona a fost pusa in sarcina unei firme private. A fost anuntat beneficiarul incarcaturii despre incident, iar acesta a decis trimiterea unei echipe pentru depanare. Pompierii doljeni spun ca nu a existat pericolul unei explozii in Gara Craiova. „Pentru ca scurgerile de propan erau destul de mici, nu a existat un pericol iminent de explozie. O explozie ar fi fost posibila numai daca exista contactul cu o sursa de foc, insa au fost luate toate masurile de prevenire“, a mai declarat George Vâlceleanu.


Comisarul-sef Constantin Budici, seful Sectiei Regionale Politie Transporturi, a spus ca vagonul ar fi putut exploda daca ar fi plecat defect din Craiova. „Este bine ca am sesizat la timp scurgerile de propan. Exista pericolul unei explozii daca garnitura cu vagonul defect ar fi plecat din Craiova, pentru ca propanul ar fi putut fi aprins de scânteile care sar in timpul frânarii“, a explicat Budici. In cursul zilei de ieri, vagonul defect a fost transportat in statia Isalnita pentru reparatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS