24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMama fetitei abandonate, identificata

Mama fetitei abandonate, identificata

Femeia care si-a aruncat fetita luni intr-un morman de gunoi de la marginea cimitirului din localitatea Bucovat a fost identificata.


Mama nou-nascutului a fost identificata dupa ce personalul medical din cadrul Spitalului „Filantropia“ Craiova a sesizat politia despre faptul ca o tânara care prezenta semnele unei nasteri recente s-a prezentat la spital. La fata locului s-a deplasat un procuror criminalist care a stabilit ca Maria Alexandra S., de 15 ani, din Craiova, este mama fetitei aruncata la gunoi luni. Oamenii legii au stabilit ca adolescenta si-a aruncat copilul in timpul psihozei puerperale, adica o tulburare caracterizata de stari depresive in care proaspata mama nu este constienta de faptele sale. Intrucât bebelusul prezinta o stare de sanatate buna, aceasta nu poate fi acuzata de pruncucidere. Cât despre tentativa de pruncucidere, aceasta nu este prevazuta de codul penal.


Mama, eleva in clasa a IX-a


Dupa ce tinerei i-au fost acordate primele ingrijiri medicale, aceasta a fost transferata la Spitalul de Urgenta Craiova, unde este internata si fetita. Alexandra a fost internata la Sectia de Obstetrica-Ginecologie, starea ei clinica fiind buna. Fetita, in greutate de 3,290 kilograme si 53 de centimetri, a ramas sub supraveghere medicala la Clinica de neonatologie. Maria Alexandra abia a terminat clasa a VIII-a si a fost repartizata in urma examenului de capacitate la Liceul „Constantin Brâncusi“ din Craiova. Când a nascut se afla in vacanta de vara la bunicii din Bucovat. Când au aflat ca mama fetitei este o minora, satenii au devenit mai ingaduitori, insa sustin ca trebuie totusi pedepsita. „Chiar daca e copil, asa ceva nu trebuia sa faca, trebuia sa o duca la spital. Acum cine stie ce o sa pateasca, am auzit ca nu se simte bine“, a spus Margareta Deaconescu, din Bucovat. „Daca are buletin trebuie sa o pedepseasca legea, pentru ca a aruncat copilasul acela frumos la gunoi, unde putea sa fie mâncat de câini“, a completat Gia Sucea.


Oamenii nu isi pot explica insa cum parintii si bunicii fetei nu au observat ca este gravida. „Bunicul fetei a ramas trasnit când a auzit ce s-a intâmplat. Cica fata se imbraca in haine largi, dar nu se poate sa nu vezi ca a luat in greutate si s-a schimbat“, a mai spus Sucea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS