23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorii de la Rovinari si Turceni, debarcati

Directorii de la Rovinari si Turceni, debarcati

Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a anuntat ieri ca va schimba directorii de la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Verificarile privind posibilele fapte penale savârsite de acestia – care ar fi adus Societatii Electrica un prejudiciu de 15 milioane de lei noi – au fost demarate de ofiteri la jumatatea acestei luni, dupa raportul preliminar intocmit de Corpul de Control al MEC.


„In baza raportului preliminar, am decis inlocuirea unor directori din cadrul celor doua complexuri, implicati direct in incheierea contractelor de livrare a energiei electrice catre anumiti furnizori privati, energie care ajungea la Societatea Electrica la un pret cu o treime mai mare decât pretul platit de firmele private“, a declarat ministrul economiei. Acesta a precizat ca a cerut deja reprezentantilor companiei Electrica si reprezentantilor celor doua complexuri sa rezilieze in cel mai scurt timp posibil contractele incheiate cu furnizori privati. Anuntând ca va cere o expertiza financiara la compania Electrica pentru a vedea cu exactitate la ce valoare se ridica pierderile, Seres a precizat ca aceasta va incheia contracte pentru achizitia de energie direct cu cele doua complexuri energetice, astfel incât sa nu mai existe diferentele imense de preturi.


In acest sens, el a spus ca firmele private au cumparat de la producatori energie electrica la un pret de 95 lei/MWh, iar Electrica a achizitionat-o cu 136 lei/MWh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS