25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBiserica Sfânta Varvara ajuta sute de oameni

Biserica Sfânta Varvara ajuta sute de oameni

Sute de credinciosi si copii saraci din cartierul Aeroport au gasit sprijin in ctitoria lui Miron Cozma, la Petrosani, aceasta biserica fiind de cel putin cinci ani locul unde au putut sa manânce si sa invete o meserie. Credinciosii ce slujesc la Biserica „Sfânta Varvara“ le-au oferit celor care le-au trecut pragul cantina sociala, tratamente medicale gratuite la cabinetul ce functioneaza la demisolul cladirii si sprijin moral, pentru ca sute de oameni au venit si continua sa vina aici pentru ajutoare.


Proiectul care s-a derulat in cadrul acestui lacas de cult s-a incheiat de aproximativ trei ani, dar preotul Octavian Patrascu a incercat ca aceste actiuni sa nu fie intrerupte. „Prin osteneala si darnicia mai multor oameni, la Biserica Sfânta Varvara s-a continuat si continua sa se ofere mese ale dragostei crestine sau ajutoare financiare umanitare, consultatii si tratamente gratuite persoanelor nevoiase, care nu au medic de familie si asigurare de sanatate, si sunt ajutati permanent batrânii ramasi singuri si copiii orfani“, a spus parohul.


Preotul Patrascu mai spune ca unul din planurile de viitor este realizarea, in cadrul bisericii, a unui muzeu etnografic, ideea infiintarii lui fiind veche de trei decenii. Prin intermediul acestui muzeu cei de la biserica spun ca vor sa pastreze si sa duca mai departe portul si mestesugul celor care de sute de ani au stat pe aceste locuri, intre muntii ce inconjoara Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS