27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlobodan Milosevici a fost gasit mort

Slobodan Milosevici a fost gasit mort

Fostul presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici, a fost gasit ieri mort in celula sa din centrul de detentie de la Haga, potrivit surselor din cadrul Tribunalului International pentru crime de razboi, citate de CNN.


Un reprezentant al procuraturii de la Haga a precizat ca trupul neinsufletit al lui Milosevici a fost gasit in jurul orei locale 10.00. Potrivit primelor estimari, se pare ca fostul lider iugoslav era mort de câteva ore. Trupul sau urmeaza sa fie supus unei autopsi cât mai curând posibil.


Oficialii de la Haga nu au precizat circumstantele in care a murit Milosevici, insa ministrul francez de externe, Philippe Douste-Blazy, a declarat ca fostul presedinte iugoslav, care avea 64 de ani, ar fi murit din cauze naturale. Slobodan Milosevici avea de mai mult timp probleme cardiace si hipertensiune.


„Milosevici a fost gasit mort in patul din celula sa, in centrul de detentie al ONU. Agentul care l-a descoperit a alertat imediat comandantul si medicul unitatii. Acesta din urma a confirmat faptul ca Slobodan Milosevici decedase“, se arata intr-un comunicat de presa al Tribunalului International de la Haga.


Potrivit sursei citate, procesul fostului presedinte iugoslav incepuse in 2002, impotriva sa fiind aduse 66 de capete de acuzare. Era judecat pentru rolul sau in timpul razboaielor din Croatia si Bosnia, din perioada 1991-1995, si pentru conflictul din Kosovo, din 1998-1999. Procesul fusese intrerupt de mai multe ori, din cauza deteriorarii starii de sanatate a acuzatului.


Milosevici se afla la Haga din 2001, când a fost transferat din capitala sârba Belgrad, dupa ce fusese indepartat de la putere, in 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS