18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGaura din dosar, analiza finala

Gaura din dosar, analiza finala

Magistratii Consiliului Superior al Magistraturii vor fi nevoiti sa cerceteze o gaura dintr-un document ce poarta antetul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


Procurorii gorjeni au pus Consiliul Superior al Magistraturii in mare incurcatura, trimitându-le magistratilor din Bucuresti un dosar in care obiectul cercetat este nici mai mult, nici mai putin decât o gaura. Totul a pornit de la un localnic din comuna Bâlteni-Gorj, care, nemultumit de solutia data de procurori intr-un dosar, a recurs la o forma inedita de protest. Suparat ca magistratii nu au solutionat favorabil dosarul de care era interesat in mod direct, gorjeanul din comuna Bâlteni si-a pus in aplicare creativitatea si a modificat documentul pe care a fost redactata decizia respectiva. Astfel, in locul rândurilor in care i se comunica rezultatul anchetei penale, cetateanul a decupat un cerc. Mesajul cu tenta sexuala pe care acesta l-a scris sub gaura din actul ce poarta antetul institutiei unde isi desfasoara activitatea magistratii gorjeni este greu de reprodus.


Prim-procurorul Mota s-a autosesizat…


Când a vazut documentul cu gaura si ofensele care le-au fost aduse colegilor sai, prim-procurorul Gheorghe Emil Mota s-a autosesizat. „Nu se mai poate asa ceva. Noi lucram in tensiune si sub amenintari. In fiecare zi vin cetateni si se plâng de solutiile pe care noi le dam. Nu putem sa dam solutii in afara probelor si documentelor pe care le aveam la dispozitie. Sigur ca exista mereu nemultumiti, iar uneori acestia depasesc limita. Am fost nevoit ca in timpul desfasurarii audientelor sa am lânga mine un jandarm, care sa intervina in cazul in care spiritele degenereaza. Am trimis solutia cu gaura decupata si cu recomandarea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca in acest caz este vorba de ultraj si trebuie sa fie luate masuri“, a declarat Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


De precizat ca prim-procurorul Mota a fost agresat in timpul unei audiente de o gorjeanca nemultumita, iar la un moment dat chiar a fost alergat pe strada de un cetatean suparat. Cei doi au fost amendati de jandarmi.


Probatorii desfiintate


In ultima perioada, Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a devenit tinta cetatenilor nemultumiti. De asemenea, probatoriile unor procurori sunt desfiintate de judecatori pe banda rulanta, cum a fost cazul sentintelor pronuntate in dosarele Mischie si Stefanoiu. Primul a fost condamnat la o amenda administrativa de 10.000.000 de lei vechi pentru contrabanda cu arme, iar cel de-al doilea a primit un milion de lei amenda administrativa pentru evaziune fiscala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS