30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolitist acuzat de conducerea unui autovehicul neinmatriculat

Politist acuzat de conducerea unui autovehicul neinmatriculat

In ultimele doua saptamâni, patru astfel de cazuri au fost inregistrate la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, doua dintre acestea finalizându-se cu trimiterea in judecata a politistilor. Cel mai recent caz este al agentului de politie Constantin Alionescu, din cadrul Postului de Politie al comunei Borascu, judetul Gorj. In urma cu trei zile, Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a dispus trimiterea acestuia in judecata pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, cu numere de circulatie false. Politistul a fost depistat in urma unui accident rutier in care a fost implicat in luna august a acestui an. Masina condusa de acesta a lovit un vitel, iar colegii politistului veniti la locul accidentului au constatat ca autoturismul nu era inmatriculat.


A lovit cu masina un vitel


In urma constatarii acestui fapt, politistii si-au declinat competenta in favoarea procurorilor. Acestia au stabilit ca agentul de politie a cumparat autoturismul Dacia 1310 de la Constantin Cismaru. In cursul aceleiasi luni, politistul s-a prezentat la sediul Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) Gorj pentru radierea autoturismului de pe numele fostului detinator si inmatricularea pe numele sau. Dupa verificarea actelor depuse s-a constatat ca motorul autoturismului fusese schimbat, fapt pentru care nu s-a mai putut elibera noul certificat de inmatriculare. Politistul era obligat sa prezinte documentele de provenienta a motorului, in vederea eliberarii certificatului, dar acesta nu s-a mai prezentat la sediul SEIP Gorj si a continuat sa se plimbe cu autoturismul neinmatriculat, pâna la producerea accidentului. In rechizitoriu se mentioneaza faptul ca agentul de politie Constantin Alionescu a mai fost cercetat penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fiind condamnat la plata unei amenzi administrative.


Alti trei politisti au de-a face cu legea


Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a mai dispus, in urma cu o saptamâna, trimiterea in judecata a lui Alin-Claudiu Ghinda, agent in cadrul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Gorj, pentru fuga de la locul accidentului si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Accidentul s-a produs in noaptea de 26 spre 27 mai, in cartierul Iezureni, si s-a soldat cu ranirea grava a trei persoane. Conform procurorilor, in noaptea producerii accidentului, Ghinda a petrecut cu alti doi prieteni la un restaurant din zona Visina. La intoarcere, acesta s-a urcat la volanul autoturismului care apartinea unuia dintre cei doi cunoscuti, cu toate ca era sub influenta bauturilor alcoolice. In zona Iezureni, autoturismul VW Passat condus de acesta a intrat pe contrasens si s-a izbit de o masina. Alti doi politisti sunt cercetati penal de Parchetul Gorj. Mircea Baltoi, agent principal de politie in cadrul SEIP Gorj este cercetat penal pentru fals intelectual si uz de fals. Acesta este acuzat ca a inmatriculat un autoturism Mercedes adus din Germania, cu toate ca seria de pe caroserie nu corespundea cu cea din acte. La sfârsitul lunii octombrie, Remus Dina, agent de politie in cadrul Serviciului Circulatie, a fost prins de procurori in timp ce primea 200 de euro pentru a obtine o solutie favorabila pentru o persoana cercetata intr-un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS