33.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJiul ameninta sa iasa din matca

Jiul ameninta sa iasa din matca

Ieri a fost prima zi de liniste dupa urgia care s-a abatut asupra satelor doljene. Ploile au cazut in cantitati mici si nu au pus in pericol localitatile judetului. Oamenii prin curtile carora au trecut viiturile incearca sa o ia de la capat, curatind casele de noroaie.


Comisiile comunale de inventariere a pagubelor facute de inundatii sint pe teren, incercind sa furnizeze guvernului date reale despre dezastru.


Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a facut un tur al comunelor, pentru o evaluare neoficiala a urmarilor inundatiilor. „Ieri nu au mai fost probleme cu inundatiile, ci doar cu dezastrul lasat in urma lor. Sa dea Dumnezeu ca lucrurile sa se opreasca aici pentru ca situatia este destul de grea. Incercam sa rezolvam problema apei potabile la Murgasi si Robanesti, unde s-au deplasat masini speciale cu militari si cisterne de apa pentru consum. Sintem concentrati asupra riului Jiu care a inundat 1.000 ha cu culturi in zonele Bralostita, Scaiesti si Cotofenii din Dos. In aval de Fabrica de Zahar de la Podari riul a rupt malul, dar apa nu a intrat in localitate. Cele doua baraje de la Fintinele si Caraula sint in siguranta, avem deja oameni la fata locului care raporteaza periodic orice crestere de nivel a apei“, a spus Ion Prioteasa.


Potrivit meteorologilor, sfirsitul saptaminii se anunta calduros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS