17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRelu Stefanoiu a prejudiciat si unitatile miniere

Relu Stefanoiu a prejudiciat si unitatile miniere

Omul de afaceri gorjean Relu Stefanoiu este in atentia comisarilor Garzii Financiare si a politistilor intr-un nou dosar privind balastarea unor drumuri din carierele miniere. Potrivit anchetatorilor, firma lui Stefanoiu, SENACO Novaci, a executat lucrari de balastare pentru accesul utilajelor in zonele de lucru la doua unitati miniere de pe raza judetului Gorj. Comisarul-sef al Garzii Financiare Gorj, Nicolae Mateica, a spus ca prejudiciul in acest caz se ridica la citeva miliarde de lei: „Prejudiciul este de citeva miliarde de lei si a fost inregistrat prin intocmirea de devize de lucrari si acte care nu corespund realitatii, cantitatile de materiale folosite fiind mai mici in realitate decit cele din documente“.


Stefanoiu, cercetat in mai multe dosare penale


Relu Stefanoiu mai este cercetat penal de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj in alte citeva dosare privind executarea unor lucrari de pietruiri si asfaltari de drumuri in mai multe comune gorjene. Acesta este acuzat ca a facut lucrarile doar pe hirtie. In aceste dosare, politistii si procurorii au facut in urma cu doua saptamini mai multe retineri si arestari, intr-una dintre cauze fiind cercetat si fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie. Acesta a stat dupa gratii cinci zile, iar Maria Dumitrascu, primar al comunei Berlesti, Gabriel Ungureanu, seful Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Gorj, si Dan Pavel, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, au fost retinuti pentru 24 de ore. Prejudiciul estimat in aceste dosare se ridica la mai multe miliarde de lei.


Relu Stefanoiu a fost trimis deja in judecata in alt dosar, in care este acuzat de evaziune fiscala, in suma de peste doua miliarde de lei, si folosirea fara autorizatie a unor substante periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS