6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieISJ Dolj are un nou plan de inspecții în școli

ISJ Dolj are un nou plan de inspecții în școli

Școala Coțofenii din Față va avea inspecție școlară generală în luna mai (Foto: arhiva GdS)
Școala Coțofenii din Față va avea inspecție școlară generală în luna mai (Foto: arhiva GdS)

Unitățile școlare din mediul rural vor avea inspecții tematice imediat după finalizarea vacanței de primăvară. Verificările vor viza, în primul rând, existența modalității de sprijinire a elevilor cu ritm lent de învățare și a graficului de activități suplimentare cu elevii capabili de performanțe, dar și modul de comunicare cu părinții.

Rezultatele în scădere la examenele naționale comparativ cu anul trecut şi numărul reclamațiilor sunt câteva dintre principiile de stabilire a unităților școlare la care se vor face inspecții școlare în cel de al doilea semestru al acestui an școlar. Au fost însă și unități de învățământ la care s-au realizat inspecții de revenire prin care s-a urmărit corectarea disfuncționalităților. Astfel de inspecții s-au derulat la Colegiul Tehnic Energetic, la Școala gimnazială Apele Vii, la Școala gimnazială Bratovoiești, la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, la Școala gimnazială Carpen și la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. „Inspecția de revenire a avut în vedere îmbunătățirea planului de activitate atât la nivel administrativ, cât și educațional. Pe partea activității didactice s-a avut în vedere intensificarea pregătirii elevilor care susțin examenele naționale. Am modificat graficul de pregătire suplimentară, în sensul că, în loc de o oră de pregătire pe săptămână, fiecare profesor are două ore. Măsurile au fost impuse pentru disciplinele de bacalaureat, limba română, matematică, biologie și istorie“, a precizat Ionuț Bistriceanu, directorul Colegiului Energetic din Craiova.
Inspecțiile școlare vor fi reluate imediat după încheierea vacanței de primăvară. Potrivit noului grafic de monitorizare și control, afișat de ISJ Dolj, în perioada 2-5 mai se vor derula inspecții școlare tematice în unitățile de învățământ din mediul rural. Inspectorii școlari vor verifica modul de comunicare a reprezentanților unității școlare cu părinții, precum și existența modalității de sprijinire a elevilor cu ritm lent de învățare și a graficului de activități suplimentare cu elevii capabili de performanțe. În luna mai se vor derula și inspecții școlare generale care vizează evaluarea calității aplicării curricilumului național și a curriculumului local, a activităților extracurriculare, a calității serviciilor educaționale, a ofertei educaționale, a managementului școlar. De asemenea, se va monitoriza pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Unitățile școlare care vor avea astfel de inspecții sunt Școala gimnazială Coțofenii din Față, Școala gimnazială nr. 1 Moțăței, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești, Liceul de Arte „Marin Sorescu“, Școala gimnazială „Mihai Eminescu“ Craiova.
De altfel, în perioada următoare se vor derula și inspecții școlare de specialitate care au în vedere profesori debutanți, profesori cu rezultate deficitare în activitatea la catedră și profesori în unități cu rezultate slabe la examenele naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS