5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Colegiul ”Frații Buzești își pregătește echipele pentru olimpiada internațională EUSO

Craiova: Colegiul ”Frații Buzești își pregătește echipele pentru olimpiada internațională EUSO

Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova pregătește echipele care vor reprezenta România la cea de-a XIV-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO). Olimpiada se va derula în perioada 7-14 mai 2016, la Tartu, în Estonia, iar România va participa cu două echipe fiecare formată din câte trei elevi, unul pentru fiecare disciplină: fizică, biologie, chimie. Până în acest moment de la Colegiul Național „Frații Buzești” s-a calificat pentru această competiţie internaţională eleva Elena Diana Gabroveanu pentru disciplina Biologie. „Diana Gabroveanu este elevă în clasa a X-a şi are un portofoliu cu numeroase premii la olimpiade. Anul trecut a obţinut premiul II la Olimpiada Națională de Biologie, iar pentru EUSO a obţinut cel mai mare punctaj. Așteptăm rezultatele şi pentru chimie, unde avem o altă reprezentantă tot de la colegiul nostru”, a precizat Carmen Ștefănescu, directorul adjunct al Colegiului Național ”Frații Buzești” din Craiova.
În cursul zilei de astăzi, se stabilesc rezultatele la disciplina chimie, județul Dolj fiind reprezentat de către eleva Stănășel Elena Mădălina tot de la Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova. Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Participanţii vor susține două probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei disciplinele biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipa concurentă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS