5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUn nou cămin studențesc propus pentru modernizare

Un nou cămin studențesc propus pentru modernizare

Universitatea din Craiova a scos la licitație serviciile proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea căminului studențesc 9, aflat în Complexul Mecanică.  - FOTO: Arhiva GdS
Universitatea din Craiova a scos la licitație serviciile proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea căminului studențesc 9, aflat în Complexul Mecanică. – FOTO: Arhiva GdS

Universitatea din Craiova a scos la licitație documentația de atribuire și serviciile de asistență tehnică pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a căminului 9 aflat în Complexul de la Mecanică. Potrivit reprezentanților Universității, odată modernizat, căminul va fi folosit pentru cazarea partenerilor din proiectele naționale și internaționale.

Căminul 9 aflat în Complexul Mecanică al Universității din Craiova are la parter cabinetele medicale pentru studenți. Imobilul este scos din uz pentru cazarea studenților încă din anul 2008. Clădirea a fost propusă inițial pentru investiții cu finanțare de la Ministerul Educației. A fost făcut studiul de fezabilitate, dar banii nu au mai fost alocați. În prezent, potrivit reprezentanților instituției, se achiziționează noi servicii de proiectare și asistență tehnică pentru lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare, extindere, care să sporească gradul de confort. Valoarea investiției este de 127.255 de lei și este făcută din veniturile Universității. „Modificările ce se doresc a se realiza prin noul proiect sunt de nivelul recompartimentărilor, dar și de sporire a confortului și de utilizare a energiei «verzi»“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Stanciu, purtătorul de cuvânt al Universității din Craiova. Pentru realizarea lucrărilor efective de modernizare și dotare corespunzătoare a clădirii căminului pe baza studiului de fezabilitate se va apela la finanțarea din fonduri europene. Căminul are o capacitate de cazare de 100 de locuri.

Se lucrează și la căminul 8

Și în prezent, în Complexul Mecanică se derulează lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a spațiilor de învățământ, fiind inclus și căminul 8. Investiția are o valoare de zece milioane de euro și vizează reabilitarea şi modernizarea clădirilor Facultăţii de Mecanică, extinderea şi refuncţionalizarea unora dintre acestea, crearea de condiţii conform normelor pentru desfăşurarea proceselor educaţionale. Facultatea va avea o sală de prezentare, expoziţii, dar şi un amfiteatru cu 250 de locuri, cu cabine pentru traducători şi echipamente multimedia. În plus, pentru studenți se vor crea locuri de petrecere a timpului liber, care constau în terenuri pentru tenis, baschet, handbal şi minifotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS