11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaşina, mai importantă decât casa şi viaţa

Maşina, mai importantă decât casa şi viaţa

Românii îşi asigură maşinile, în primul rând, apoi locuinţele şi pe urmă – viaţa. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor informează că, pe anul 2012, în portofoliul de asigurări generale, „ponderea cea mai mare, respectiv de 79% din total, a fost deținută de subscrierile pentru clasele de asigurări auto – Casco și RCA – și de cele pentru asigurările de incendiu și alte calamități naturale“, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie către GdS.
Asigurările facultative Casco au deținut o pondere de aproape 30% din portofoliul total de asigurări generale, cu subscrieri de peste 1,9 miliarde de lei, în scădere cu 3,72% față de 2011. Nu doar asigurările Casco au scăzut în 2012, ci şi asigurările de locuinţe, împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale.  
Rata daunelor brute a crescut proporţional cu plăţile făcute pentru RCA (poliţele subscrise) pe parcursul anului 2012, dar ca procent, aceasta este în scădere faţă de 2011.

Asigurările de viaţă, pondere mică

Asigurările de viaţă în care sunt incluse şi anuităţi, şi asigurări suplimentare au generat subscrieri de 1,1 miliarde de lei, nivel ce a depăşit uşor (cu 3,49%) pe cel înregistrat în 2011.
De asemenea, potrivit CSA, asigurările de viață și anuitățile care sunt legate de fonduri de investiții au avut un volum de subscrieri de 626,3 milioane de lei, în creștere cu 2,21% față de anul precedent.
Ca şi volum al primelor subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă, acestea se situează la un sfert din volumul subscris în cazul asigurărilor generale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS