23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStudenţii economişti fac un pas către Ford

Studenţii economişti fac un pas către Ford

Conducerea financiară a Ford le-a explicat studenţilor ce avantaje au să facă practică la fabrica de la Craiova în această vară. Cei care doresc să înveţe afaceri de la producătorul auto pot trimite aplicaţiile până pe 15 iunie, iar„câştigătorii“ vor fi selectaţi până pe 29 iunie. Directorul financiar al Ford a precizat că producţia B-Max începe în mai puţin de trei săptămâni.

Programul de practică facultativă pentru studenţii de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova a luat startul ieri, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, unde echipa de manageri care se ocupă de sectorul financiar la Ford s-a prezentat în faţa studenţilor şi le-a expus tinerilor cerinţele pentru a fi selectaţi să facă parte din echipa Ford pentru două luni. În programul de practică au fost incluşi studenţii din anul II, de la toate specializările, care pot opta pentru unul dintre segmentele puse la dispoziţie de Ford: contabilitate, control intern, analiză financiară şi raportări financiare etc. Decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Marian Siminică, le-a transmis studenţilor cât de important este să îmbine teoria cu practica. „Ştiţi foarte bine că atunci când doriţi să vă angajaţi vi se cere experienţă. Apreciez că şansa care vi se oferă astăzi este deosebită“, a spus decanul Marian Siminică. Întrucâtă cerinţa cea mai importantă pentru ca studenţii economişti să fie selectaţi să facă practică la Ford este cunoaşterea limbii engleze la nivel înalt, întâlnirea de ieri s-a desfăşurat în limba engleză, fără traducere.
Prodecanul facultăţii respective, Anca Tănasie, a precizat că studenţii interesaţi să facă practică pe timpul verii la Ford, timp de două luni, în august şi septembrie, pot completa o aplicaţie care se găseşte şi pe portalul instituţiei de învăţământ (feaa.ucv.ro) şi se poate depune până pe 15 iunie. Selecţia se va face de către Ford împreună cu cadrele universitare până la sfârşitul lunii iunie. Introducerea practicii de două luni la Ford este o continuare a programului obligatoriu de trei săptămâni de practică într-o companie, care exista deja la facultatea amintită. Studenţii economişti pot să aplice cunoştinţele acumulate în teorie, în practică, în 60 de companii private din Craiova.

Don Gelinas: Noi creştem valorile de mâine!

Întâlnirea cu studenţii economişti a fost moderată chiar de directorul financiar al Ford România, Don Gelinas, care şi-a prezentat managerii români şi străini care activează în acest moment la compartimentele financiare ale Ford, dar şi pe cei care conduc producţia şi sectorul de aprovizionare. După ce a prezentat compania, Don Gelinas le-a povestit studenţilor cum şi-a început el „călătoria“ cu Ford în urmă cu 33 de ani şi ce motivaţii a avut pentru a avansa şi a evolua odată cu multinaţionala la care lucrează de peste trei decenii. Cel care gestionează milioanele de dolari din ograda Ford a povestit amănunţit cum a evoluat la Ford, arătând aspecte din viaţa personală, când a trebuit să se mute pe alte continente cu familia. „(…) Noi creştem valorile de mâine! Îndrumăm studenţii să aibă autodeterminare şi să ofere tot ceea ce pot. Voi aţi luat deja decizii despre ceea ce vreţi în carieră şi sper să o consideraţi cu adevărat o carieră şi să nu fie doar o slujbă şi atât“, le-a transmis directorul financiar al Ford studenţilor prezenţi la eveniment. Fiecare manager de la Ford şi-a prezentat activitatea, unii dintre ei fiind chiar absolvenţi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova. Ei le-au spus studenţilor ce aşteptări au de la ei pe perioada practicii, precum şi ce abilităţi trebuie să aibă tinerii care doresc să exerseze în fabrica Ford ceea ce au învăţat în facultate.

Ford începe producţia în trei săptămâni

Managerul financiar al Ford a explicat ieri că în mai puţin de trei săptămâni începe producţia de serie a noului model Ford B-Max. El a arătat că pentru anul 2012 este programată o producţie de 40.000 de unităţi, iar pentru anul 2013 sunt planificate a fi fabricate la Craiova 105.000 de vehicule Ford B-Max. La nivel oficial, pe 25 iunie se dă startul producţiei Ford B-Max, iar, în repetate rânduri, oficialii companiei anunţaseră că volumul de producţie va fi dictat de cererea de pe piaţă. De asemenea, la fabrica de motoare, a cărei producţie a început de acum o lună, pentru anul 2012 sunt programate 60.000 de motoare EcoBoost de 1 litru, care să iasă pe poarta fabricii. Don Gelinas a mai explicat date interesante din „ograda“ Ford, cum ar fi faptul că 45% din componentele pentru B-Max sunt produse la nivel local, iar restul de 55% vin de la alţi furnizori Ford, din Europa, China sau chiar America. Doar 2% din producţia de B-Max merge pe piaţa românească, iar restul ajunge la export în Germania, Marea Britanie, Spania, Franţa. 60% din producţia exportată va pleca din fabrica din Craiova pe căi rutiere (cu camionul), iar restul pe calea ferată şi chiar maritimă.

Cerinţe pentru studenţii care aplică pentru Ford

Directorul financiar al Ford şi echipa de conducere care l-a însoţit au accentuat ideea că studenţii care doresc să facă practică în cadrul companiei trebuie să aibă cunoştinţe aprofundate de limba engleză şi să fie motivaţi să avanseze în carieră. Studenţii trebuie să aibă cunoştinţe de Microsoft Excel, Word şi PowerPoint. Cei care se gândesc să aplice pentru practica la Ford pot să spună ce aşteptări au de la programul de practică şi să vină cu idei de îmbunătăţire a activităţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS