17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord aterizează pe Aeroportul din Craiova

Ford aterizează pe Aeroportul din Craiova

Din 8 ianuarie, aeronave Boeing 737 vor ateriza pe Aeroportul Craiova, aducând zeci de specialişti Ford la fabrica din Bănie. Aeroportul va fi folosit şi de militarii SUA, pentru a transporta personal şi echipamente la baza de la Deveselu. Aflaţi din GdS de ce „se împiedicau“ aeronavele pe pista aeroportului craiovean.

La începutul anului 2012 ar trebui să se vadă activitate în curtea uzinei Ford din Craiova. Producătorul de autoturisme a contractat zboruri charter cu compania Jet2.com, în urma unei licitaţii organizate recent, iar din ianuarie vor începe curse aeriene dinspre Anglia către Craiova, cu escală în Germania. „De pe 8 ianuarie, avioane Boeing 737-300, cu 148 de locuri, vor ateriza şi decola de pe Aeroportul Craiova în fiecare zi de luni şi vineri. Aeronavele vin de pe Aeroportul Stansted din Londra, trec pe la Köln, apoi ajung la Craiova. De aici decolează şi se întorc, pe aceeaşi rută, dar aterizează pe Aeroportul Gatwick tot din Londra“, a declarat pentru GdS directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru. Cursa de la şi către Londra este cu predilecţie pentru specialiştii Ford care vor fi aduşi în fabrica din Craiova de la unităţile de producţie ale companiei din Marea Britanie şi din Germania. Ei vor sta de luni şi până vineri la Craiova, conform orarului de zbor anunţat de Ford către aeroportul local. „Avionul soseşte luni cu pasagerii Ford, apoi pleacă înapoi gol. Vinerea vine gol şi se îmbarcă specialiştii Ford care vor fi duşi înapoi la Köln şi Londra. Staţionarea în Craiova va fi de aproximativ o oră. Este un charter al celor de la Ford. Încă nu ştim dacă vom putea să introducem şi alţi pasageri, în afara celor de la Ford“, a precizat Dumitru.
Surse din cadrul fabricii auto au confirmat introducerea cursei de pasageri, afirmând că sute de specialişti din alte fabrici Ford din Europa vor fi prezenţi la Craiova, de la începutul anului viitor, pentru pregătirile necesare lansării noului model Ford B-Max, care va intra în fabricaţie în primăvara anului viitor. La nivel oficial, Ford preferă să păstreze tăcerea. „Ford România nu face comentarii cu privire la aceste aspecte“, au spus reprezentanţii companiei.

Avioanele puteau fi puse în pericol de… câinii vagabonzi

Mai întâi, o companie specializată a Ford a efectuat recent un audit pe Aeroportul craiovean, pentru a vedea dacă acesta îndeplineşte condiţiile pentru a permite trafic intens cu aeronave de tip Boeing 737-300. Directorul aeroportului a precizat că un singur lucru a fost considerat „în neregulă“ de către auditul celor de la Ford: existenţa câinilor vagabonzi, care ar fi putut încurca aeronavele la aterizare şi/sau la decolare. În cele din urmă, aeroportul a rezolvat problema cu patrupedele care ar fi putut crea neplăceri aeronavelor. Americanii de la Ford au revenit, pentru a verifica dacă s-au rezolvat aspectele propuse de ei şi au constatat că problema fusese înlăturată şi la propriu, şi la figurat, susţine Dumitru. 

Americanii aterizează la Craiova pentru a ajunge la Deveselu
Aeroportul Craiova a trecut cu brio de un alt audit, de data aceasta realizat de specialişti din armata americană. „Doi ofiţeri americani de la o bază din Germania au efectuat un audit pe chestiuni de securitate, în urmă cu o lună. Ei doresc să aterizeze cu aeronavele la Craiova, apoi să plece la baza de la Deveselu, în judeţul Olt, până când se vor rezolva problemele de pe aeroportul militar de la Deveselu“, a declarat Mircea Dumitru. În urma auditului a rezultat că Aeroportul din Craiova îndeplineşte toate condiţiile cerute, astfel că sunt aşteptate aeronavele militare care vor aduce echipamente şi ofiţeri americani, care apoi vor ajunge la Deveselu pe cale terestră. Baza militară de la Deveselu va deservi pentru a fi instalat scutul antirachetă american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII