30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDrumuri comunale doljene, pietruite pe hârtie

Drumuri comunale doljene, pietruite pe hârtie

Guvernul a alocat la începutul acestei luni bani unor comune doljene pentru pietruirea drumurilor comunale, însă, până în prezent, nici una dintre acestea nu a văzut vreun leu. Chiar dacă fondurile sunt mai mici decât necesarul primăriilor, edilii doljeni speră ca banii să nu fie doar pe hârtie.

Executivul a emis la începutul lunii mai o hotărâre prin care a alocat fonduri din rezerva bugetară aflată la dispoziţia sa primăriilor din ţară. Din sumele alocate, unele sunt destinate finanţării obiectivelor de investiţii din acest an ale unităţilor teritorial-administrative, în timp ce altele au fost puse la dispoziţia edililor pentru finanţarea cheltuielilor curente. Mai multe comune din judeţul Dolj au primit bani pentru demararea lucrărilor de pietruire a drumurilor comunale, numai că, până acum, din sumele ce le-au fost alocate, primarii doljeni au văzut doar hârtia pe care e scris textul hotărârii de guvern. Executivul mărinimos a alocat 400.000 de lei localităţii doljene Vârvoru de Jos pentru pietruirea a peste 40 de kilometri de drumuri comunale.
„Ni s-au alocat bani, e adevărat, dar până acum numai pe hârtie, căci practic nu am văzut nici un leu. Să sperăm că nu ne mai loveşte criza încă o dată şi la aceste fonduri! Avem opt sate în comună. În patru sate am băgat reţea de apă şi canalizare şi acum aş vrea să refacem drumurile. Banii nu ajung, dar sperăm să reuşim să le facem măcar acceptabile“, a declarat primarul Tabacu. Acesta a adăugat că săptămâna trecută a avut loc licitaţia pentru lucrările la reţeaua de apă şi canalizare în al cincilea sat al comunei, proiect câştigat şi finanţat din fonduri europene pe Măsura 322. „Ne-ar trebui bani şi pentru drumurile de acolo“, a spus Nicu Tabacu.

Banii sunt bineveniţi… dacă şi vin

Potrivit hotărârii publicate pe 3 mai în Monitorul Oficial, guvernul a alocat comunei Orodel 190.000 de lei pentru pietruirea drumurilor comunale.
„Nu am primit nimic deocamdată, doar am văzut hotărârea pe intranet, în care se spune că ni s-au alocat bani. Banii nu au ajuns, trebuia să primim înştiinţare de la Finanţele Publice, după care să facem rectificare de buget într-o şedinţă de consiliul local. Atunci când vor veni, o să pietruim atâta pentru cât ne ajung banii“, a spus primarul comunei Orodel, Jane Vîlcomeanu.
Comuna Argetoaia, care are 12 sate, a primit 400.000 de lei de la guvern pentru finanţarea aceluiaşi gen de lucrări. La fel ca şi ceilalţi edili, primarul Mircea Beznă a spus că, până acum, nu a primit nici un leu. Nici primarul din Argetoaia nu crede că banii alocaţi în această lună vor fi de ajuns pentru a rezolva problema drumurilor.
„Noi avem mulţi kilometri de drumuri comunale, pentru că sunt 12 sate în comună, unele la distanţe mari faţă de altele, peste dealuri, greu accesibile. Am avea nevoie de mai mult, dar şi banii aceştia sunt bineveniţi“, a spus primarul Beznă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII