15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMorega ameninţă că va boicota şedinţa CJ Gorj

Morega ameninţă că va boicota şedinţa CJ Gorj

Deputatul Dan Ilie Morega, preşedinte al PNL Gorj, ameninţă că aleşii liberali din Consiliul Judeţean (CJ) vor boicota şedinţa de vineri a CJ, dacă de pe ordinea de zi nu va fi scos proiectul de hotărâre referitor la alegerea vicepreşedintelui instituţiei.
 
Liberalii gorjeni care au mandat de consilier judeţean vor părăsi şedinţa consiliului judeţean programată vineri dimineaţă, dacă nu le va fi satisfăcută solicitarea de modificare a ordinii de zi. Conducerea PNL Gorj este nemulţumită de faptul că încă nu a fost stabilită o majoritate transparentă la nivelul organismului care ia decizii în ceea ce priveşte administrarea judeţului. Potrivit ordinii de zi, două dintre proiectele propuse pentru discuţii şi aprobare se referă la vacantarea postului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, ocupat de pesedistul Cornel Popescu, precum şi alegerea altui vicepreşedinte. PNL Gorj deţine al doilea post de vicepreşedinte, prin liberalul Radu Angheloiu, însă nu şi-a ascuns nemulţumirea în ceea ce priveşte colaborarea cu Ion Călinoiu, preşedintele instituţiei şi preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Gorj. Liberalii vor să amâne discuţiile referitoare la constituirea unei noi majorităţi, motivând că abia a doua zi, după şedinţă, au programată o întâlnire cu Ionel Manţog şi Cosmin Popescu, liderii filialei locale a PD-L.

Morega trage de timp

Deputatul şi liberalul-şef, Dan Ilie Morega, doreşte semnarea unui protocol de colaborare cu PD-L, deşi se află în discuţii cu pedeliştii încă de la finalul anului trecut. Morega susţine că Biroul Politic al PNL i-a însărcinat pe cei şase consilieri judeţeni să părăsească şedinţa, în cazul nemodificării ordinii de zi. „Dacă nu se stabilesc măsurile cu privire la protocol, noi vom cere scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind alegerea vicepreşedintelui. Discuţiile cu PD-L vor avea loc sâmbătă, aşa că e de înţeles ce se va întâmpla la şedinţa de vineri de la consiliul judeţean. Dacă nu va fi scos acest punct de pe ordinea de zi, liberalii vor părăsi sala. Şi, în cazul în care vreunul nu va face acest lucru, va fi sancţionat prin retragerea sprijinului politic. Deciziile acestea au fost luate aseară (luni – n.r.), în cadrul şedinţei Biroului Politic. Noi vom aplica întocmai aceste decizii pentru că au fost stabilite în cadrul unui organism colegial de conducere şi nu au fost luate de o singură persoană. Cine nu se conformează plăteşte cu postul“, a afirmat Dan Ilie Morega, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL Gorj. Gestul liberalilor este explicabil, având în vedere că riscă foarte mult în cazul unui protocol cu PD-L şi, mai ales, dacă PRM va face majoritate cu PSD. Una dintre consecinţe ar fi chiar pierderea de către liberali a scaunului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, ocupat de Radu Angheloiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS