22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlianţa Bugetarilor Dolj anunţă greve şi proteste

Alianţa Bugetarilor Dolj anunţă greve şi proteste

După ce miercuri au pichetat sediile centrale ale partidelor, sindicaliştii au anunţat că pe 5 octombrie vor organiza o grevă generală.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de zece zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie – decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi, anunţată pentru anul 2010. Din Alianţa Bugetarilor Dolj fac parte FSLI-filiala Dolj şi SI „Spiru Haret“, cu aproximativ 10.000 de cadre didactice preuniversitare, USUC Alma Mater Craiova – aproximativ 2.000 de membri, SANITAS – aproximativ 4.000, Alianţa Sindicatelor „SEDLEX“-filiala Dolj şi SMPV Pro Lex. „Guvernul actual mimează actul democratic. Tocmai de aceea, am decis ca toţi bugetarii să ne constituim într-o alianţă pentru a ne lupta pentru drepturile noastre legale. Guvernanţii au transmis, la nivel european, că toate acţiunile noastre sunt anulate. Este complet fals acest lucru, greva de luni va avea loc. Am adus la cunoştinţă reprezentanţilor Primăriei Craiova intenţia de a face un miting pe 7 octombrie, dar până în prezent nu ne-a chemat nimeni la negocieri privind desfăşurarea acţiunii. Am aflat însă că reprezentanţii primăriei ne trimit la Luncă sau la Hipodrom dacă vrem să protestăm. Vom contramanda mitingul, deoarece refuzăm să ne ducem oamenii la Luncă“, a precizat Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj. În cazul în care elevii se vor prezenta la şcoală pe 5 octombrie, aceştia vor fi supravegheaţi de cadrele didactice, însă nu vor desfăşura propriu-zis ore.
Pe 8 octombrie, reprezentanţii învăţământului preuniversitar vor lansa un referendum pentru declanşarea altei greve generale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII