20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBăncile vin cu noutăţi în plină criză

Băncile vin cu noutăţi în plină criză

Începând de anul acesta, studenţii nu vor mai fi nevoiţi să stea ore în şir la coadă la casieria Universităţii din Bănie. „După ce am depistat că există unele probleme, am încheiat un contract de colaborare cu Universitatea din Craiova,  prin care ne-am asumat preluarea activităţii de casierie. Proiectul a demarat pe 15 mai“, a declarat Silviu Cîrstea, directorul adjunct Retail al BRD – Groupe Societe Generale Craiova, la o conferinţă de presă în care a fost prezentat bilanţul activităţilor din ultima perioadă, precum şi noutăţile din oferta comercială a acestei unităţi bancare.
Aceasta nu este singura noutate amintită de reprezentanţii BRD. Odată cu reducerea de către BNR a dobânzii de referinţă cu 0,5%, dobânda la creditul de nevoi personale fără ipotecă (împrumutul cel mai solicitat în anii anteriori) a scăzut cu un procent. În plus, banca a pus la punct un „credit de restructurare“ pentru clienţii persoane fizice şi juridice care trec printr-o situaţie financiară dificilă. „Suntem dispuşi să oferim acest credit de restructurare celor cu probleme financiare. Acesta presupune, în funcţie de fiecare client în parte, un nou grafic de rambursare, graţie la capital, graţie la dobândă şi chiar o nouă dobândă“, a precizat Radu Neagoe, directorul BRD Groupe Craiova, care a explicat că în astfel de situaţii este important ca respectivii clienţi să vină la bancă pentru a se găsi o soluţie.

2009, un an al economisirii şi creditării prudenţiale

După 2007 şi 2008, care a fost un an al creditelor de consum, 2009 este unul al economisirii şi creditărilor prudenţiale. „Tendinţa este de scădere a dobânzilor la depozite, care se va corela cu scăderi ale dobânzilor la credite. Recomand să se încerce prinderea de scadenţe pe termen lung la depozite – minimum trei luni, eu sugerez însă şase – şi diversificarea plasamentului“, a precizat Radu Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS