11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord îşi aduce furnizorii la Craiova

Ford îşi aduce furnizorii la Craiova

Guvernul ia în calcul construirea unui parc industrial la Craiova, pentru a susţine investiţiile furnizorilor Ford. Declaraţia a fost făcută de premierul Călin Popescu Tăriceanu în cadrul întâlnirii de ieri de la Bucureşti cu conducerea Ford şi cu 40 dintre cei mai importanţi furnizori ai Ford, invitaţi de compania americană. Premierul a precizat că va cere Ford să analizeze „foarte atent“ posibilitatea ca firmele româneşti să devină furnizori ai producătorului în România. „O parte dintre furnizori sperăm să se instaleze la Craiova, o parte poate vor analiza şi vor găsi alte locaţii la fel de interesante. Mă gândesc la Braşov, poate la fosta platformă industrială de la Aro, iar din partea guvernului vom evalua posibilitatea construirii unui parc industrial la Craiova, pentru a susţine aceste investiţii“, a spus Tăriceanu. Potrivit premierului, firmele româneşti ar putea fi Compa Sibiu, Chimica Orăştie şi Subansamble Auto Piteşti.
După întâlnirea oficială de ieri, Ford a invitat cele 40 de companii astăzi la Craiova, pentru a le prezenta planurile de dezvoltare ale fabricii, potrivit preşedintelui Ford Europe, John Fleming. „Vrem să încurajăm furnizorii noştri să deschidă centre de operaţiuni în România, fie folosind furnizori români ca parteneri, fie deschizând reprezentanţe proprii pentru susţinerea producţiei noastre de la Craiova“, a spus John Fleming. Preşedintele Ford Europe a subliniat că în cadrul prezentărilor de la Craiova nu vor fi anunţate investiţii suplimentare sau detalii privind angajamentele Ford. Majoritatea companiilor invitate sunt deja furnizori pentru celelalte şapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europe din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania şi Turcia.

Ford produce motoare mici din 2012

Vicepreşedintele pentru achiziţii Ford Europa, Birgit Behrendt, a precizat că furnizorilor invitaţi li se vor oferi detalii legate de oportunităţile locale de afaceri, de la identificarea companiilor româneşti capabile de a livra bunuri şi servicii, până la oportunităţile existente pentru deschiderea unor operaţiuni în România. De asemenea, John Fleming a precizat că, din 2012, Ford intenţionează să producă la Craiova un motor de capacitate mică, având o emisie redusă de bioxid de carbon. La începutul acestui an, Ford Europe a anunţat că va produce la Craiova vehiculul comercial Ford Transit Connect, începând cu mijlocul anului viitor, urmând ca din 2010 să intre pe linia de producţie un nou model din clasa mică, acesta fabricându-se doar la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII