16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVoluntariatul, primul pas către carieră

Voluntariatul, primul pas către carieră

Dacă nu vreţi să vă neglijaţi studiile, dar în acelaşi timp să răspundeţi cerinţelor de experienţă obligatorie, încercaţi să lucraţi voluntar. Chiar dacă veniţi la concursul de angajare direct de pe băncile şcolii, voluntariatul vă îmbunătăţeşte CV-ul.

Voluntariatul vă scapă, în timpul studiilor, de responsabilitatea unui serviciu cu normă întreagă sau part time (cu normă parţială). În plus, reprezintă o oportunitate prin care să vă daţi seama care este domeniul de activitate în care doriţi să lucraţi mai târziu.

„Puteţi considera voluntariatul ca o strategie de căutare de joburi“, au precizat specialiştii în resurse umane de la MyJob. Afirmaţia este susţinută şi de alţi specialişti.

„Voluntariatul vă ajută să testaţi toate joburile fără să semnaţi un contract pe termen lung. De ce să nu profiaţi de această oportunitate“, notează specialiştii în cariere de la www.ele.ro.

 

Avantaje

 

Conform www.myjob.ro, pe lângă faptul că aveţi acces la domeniul în care doriţi sau aţi putea să faceţi carieră, puteţi învăţa direct de la cei care sunt în branşă. În plus, vă puteţi îmbunătăţi CV-ul cu experienţe relevante şi puteţi afla mai repede ce locuri de muncă vacante sunt în cadrul diverselor organizaţii. Aveţi şansa să vă cunoaşteţi mai bine în relaţia cu ceilalţi şi să stabiliţi contacte. Acestea nu sunt însă singurele avantaje oferite de voluntariat. Există posibilitatea să vă angajaţi în compania unde faceţi voluntariat.

Şi chiar dacă nu obţineţi jobul dorit, aveţi şanse să primiţi scrisoare de recomandare.

 

„Aveţi grijă să nu atrageţi păreri negative“

 

Totuşi, chiar dacă voluntariatul reprezintă o bază pentru cariera viitoare, nu faceţi acest lucru numai pentru beneficii. „Aveţi grijă să nu atrageţi păreri negative de la cei care sunt cu adevărat pasionaţi de ceea ce fac“, vă avertizează specialiştii.

De aceea, atunci când alegeţi să faceţi voluntariat, aveţi grijă ca organizaţia din care veţi face parte să vi se potrivească.

„Voluntariatul este o solutie şi dacă aveţi deja experienţă de muncă şi vă gândiţi să vă reorientaţi în carieră“, precizează www.myjob.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU