27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBRD finanţează agricultura

BRD finanţează agricultura

Programele postaderare din agricultură încep să primească finanţări bancare. BRD a lansat luni o gamă completă de produse de finanţare a proiectelor eligibile în cadrul programelor de fonduri postaderare nerambursabile în agricultură, mediul rural şi pescuit (PNDR şi POP). „Componenta de cheltuieli eligibile a proiectelor va fi finanţată în proporţie de până la 100% atât prin credite de cofinanţare, care au rolul de a acoperi componenta privată, cât şi prin credite-suport (punte), destinate să acopere decalajul între momentul efectuării cheltuielilor şi cel al încasării fondurilor nerambursabile din partea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit“, se arată într-un comunicat emis de bancă.

Gama de produse include un credit de cofinanţare în lei pe o durată de 120 de luni, cu o perioadă de graţie de maximum 36 de luni.

BRD finanţează şi componenta de cheltuieli neeligibile, prin credite pe termen scurt şi mediu, iar suplimentar, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, se poate accesa un credit de tip revolving pe 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS