23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere îşi face o firmă-satelit

Electroputere îşi face o firmă-satelit

O societate nouă desprinsă din Electroputere se va ocupa de activităţile conexe ale firmei-mamă. Cornel Mondea şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Electroputere, pentru a conduce noua entitate, EP SERV.

O societate comercială nouă, care va avea drept acţionar SC Electroputere SA, va fi înfiinţată în curând, pentru a prelua o serie de activităţi conexe ale societăţii-mamă, a declarat pentru GdS, fostul director general al companiei craiovene, Cornel Mondea. „Societatea se va numi EP SERV şi se va ocupa de activităţi desprinse din Electroputere. Nu s-a stabilit clar obiectul de activitate al noii societăţi, dar va prelua o parte din activităţile pe care le desfăşoară acum Electroputere. Este o idee, o strategie a noastră, care trebuie aprobată în AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor – n.r.)“, a spus viitorul manager al companiei. Mondea a mai precizat că ideea de a înfiinţa o nouă societate „a aparţinut conducerii fabricii“, fără a da detalii. Firma „satelit“ care ar urma să fie condusă de Cornel Mondea va prelua din personalul actual al societăţii mari din care se desprinde. Directorul economic al Electroputere, Cornel Nica, susţine că noua entitate ce se va desprinde din compania mare „va prelua activităţi diferite de obiectul principal de activitate al Electroputere. Probabil că noua firmă se va ocupa de servicii, cum îi spune şi numele. Se va ocupa de mentenanţă, de investiţii, de construcţii. Nu se ştie cu exactitate până la această oră“. EP SERV va apărea repede pe firmament, deoarece intenţia acţionarilor majoritari de la Electroputere, Al Arrab Constructing Company, este de a grăbi lucrurile, după cum a adăugat directorul economic. „Consiliul de Administraţie al Electroputere vrea ca noua firmă să apară cât mai repede“, a precizat Nica. Acesta a adăugat că EP SERV va avea drept acţionar SC Electroputere SA şi va lucra ca orice societate comercială, „cu un capital la înfiinţare, după care va trebui să se descurce pe piaţă“.

 

Demisionar din CA

 

Că lucrurile se precipită în legătură cu noua companie „satelit“ o demonstrează decizia de săptămâna trecută a fostului director general al uzinei, Cornel Mondea. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Electroputere, pentru a se putea ocupa de noua firmă EP SERV, fiind mandatat de acţionarul majoritar pentru acest lucru. „Mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al CA, pentru că avem planuri de viitor şi nu pot amesteca activităţile“, a spus Cornel Mondea.

Viitorul vicepreşedinte al CA de la Electroputere va fi stabilit după o nouă Adunare Generală a Acţionarilor. Mondea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al CA al Electroputere pentru mai puţin de o lună.

A fost ales mebru în CA şi vicepreşedinte la AGA de pe 27 martie. Despre raţiunile pentru care se înfiinţează această nouă companie, reprezentanţii români ai Electroputere nu au putut da detalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII